Haber


Balkanlar’da Yılın Atleti’ni Seçin


Balkanlar’da Yılın Atleti’ni Seçin

 

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği (ABAF), bölgede yılın en başarılı bayan ve erkek atletlerini belirlemek üzere anket düzenledi. Atletlerimiz Binnaz Uslu ve Fatih Avan’ın da aday gösterildiği ankette 10 Kasım’a kadar oy kullanılabilecek.

 

Bulgaristan Atletizm Federasyon Başkanı Dobromir Karamarinov’un başkanlığını, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin asbaşkanlığını üstlendiği yeni ABAF yönetimi, Birliğin daha aktif çalışması için bir dizi uygulamayı yaşama geçirdi. Yeni dönemde her yılın sonunda Balkanlar’da Yılın Atleti seçilerek, düzenlenecek ABAF Galası’nda ödülü takdim edilecek.

 

Balkanlar’da Yılın Atleti ödülü için bu yıl altı bayan ve altı erkek atlet yarışıyor. Dünya Üniversiteler Oyunları’nın çifte altın madalyalı atleti, Dünya yedincisi Binnaz Uslu ile Dünya Üniversiteler şampiyonu ve Dünya beşincisi ciritçimiz Fatih Avan, atletizm camiasının ve sporseverlerin desteğini bekliyorlar.

 

ABAF’ın www.balkan-athletics.eu adresindeki resmi internet sitesinde yer alan anket, 10 Kasım akşamına kadar açık kalacak. Halk oyunun sonuçları, medya mensuplarının oyları ve atletizm uzmanlarının oluşturduğu bir kurulun değerlendirmesi ile birlikte dikkate alınarak, Balkan’larda Yılın Atleti ilan edilecek.

 

Balkanlar’da Yılın Atleti ödülüne aday gösterilen atletler şöyle;

 

Bayanlar:

Binnaz USLU (TUR)

Ivet LALOVA (BUL)

Nikoletta KYRIAKOPOULOU (GRE)

Zalina MARGHIEVA (MDA)

Bianca Florentina PERIE (ROU)

Dragana TOMASEVIC (SRB)

 

Erkekler:

Fatih AVAN (TUR)

Krasimir BRAYKOV (BUL)

Dimitrios CHONDROKOUKIS (GRE)

Ion LUCHIANOV (MDA)

Marian OPREA (ROU)

Mihail DUDAS (SRB)

Yayın Tarihi : 24.10.2011 13:52:42
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.