Haber


Balkanların En İyileri Aslı ve Gamze


Balkanların En İyileri Aslı ve Gamze

Balkanlarda “Yılın Kadın Atleti” seçilen Aslı Çakır Alptekin ve “Yükselen Yıldız” unvanına layık görülen Gamze Bulut, ödüllerini ABAF Galası’nda aldılar.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 29 Kasım 2012 akşamı Sırbistan’ın Arandjelovac kentinde yapılan 2. Balkan Atletizm Galası’nda, Balkan Atletizm Federasyonları Birliği tarafından, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları 1500 metre şampiyonumuz Aslı Çakır Alptekin’e “Yılın Kadın Atleti” ve aynı branşta gümüş madalyayı kazanan atletimiz Gamze Bulut’a “Yılın Yükselen Yıldızı” ödülü verildi.

Gala’ya Federasyon Başkanımız ve ABAF Asbaşkanı Mehmet Terzi, Avrupa Atletizm Birliği (EA) Başkanı Hansjörg Wirz, eski Olimpiyat şampiyonu ve EA Konsey Üyesi Rumen Gabriela Szabo, EA Konsey Üyemiz Salih Münir Yaraş, uzun atlama Avrupa rekortmeni Robert Emmiyan ve 12 üye ülkenin temsilcileri ile davetliler katıldı.

Ödülünü EA Başkanı Hansjörg Wirz’in elinden alan Aslı Çakır Alptekin, teşekkür konuşmasında Olimpiyatlardan önce Dünya Salon Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası’nda kürsüde yer aldığını hatırlatarak, “basamakları adım adım çıktığını” belirtirken, “Türk atletlerinin başarılarının gelecekte de süreceğini” söyledi.

Gamze Bulut’un ödülünü ise ABAF Asbaşkanı Mehmet Terzi takdim etti. Gamze Bulut, aldığı ödülden duyduğu mutluluğu ifade ederek, kısa vadedeki en önemli hedefini gelecek yılki Dünya Şampiyonası olarak gösterdi.

2012 yılının Balkanlarda “Yılın Erkek Atleti” Sırbistan’dan Avrupa üçüncüsü ve Olimpiyat yedincisi gülleci Asmir Kolasinac, “Yükselen Yıldız” ise aynı ülkeden 21 yaşındaki Avrupa ikincisi 400 metre engelci Emir Bekriç seçildi.

2011 yılında ilki düzenlenen Gala’da “Yılın Erkek Atleti” ödülünü Dünya Şampiyonası’nda cirit atma branşındaki beşinciliği ile Fatih Avan elde etmişti.

Atletlerimizi tebrik ediyoruz.

Yayın Tarihi : 30.11.2012 07:18:47
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.