Haber


“BAŞARININ ANAHTARI; ÇOK ÇALIŞMAK”


“BAŞARININ ANAHTARI; ÇOK ÇALIŞMAK”

“BAŞARININ ANAHTARI; ÇOK ÇALIŞMAK”

Paris’te geçen ay yapılan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan atlet Halil Akkaş, memleketi Kütahya’da öğrencilerle bir araya geldi. Başarı için tek şartın disiplinli ve planlı çalışmak olduğunu ifade eden Akkaş, “Buna inancı da eklediniz mi başarı gelir” dedi.

Milli atlet Halil Akkaş’tan başarının sırları…

Geçen ay Fransa'nın Başkenti Paris'te yapılan 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Milli Atlet Halil Akkaş, Kütahya'nın Gediz ilçesinde öğrencilerle buluşarak, sporda başarılı olmanın sırlarını anlattı.

Başarmak için önce inanmanın şart olduğunu ifade eden Halil Akkaş, “Eğer sizler önce kendinize inanır ardından planlı, programlı ve disiplinli bir şekilde çok çalışırsanız başarı kendiliğinden gelir” dedi.

Başarıya zor engelleri aşarak ulaştığını dile getiren Akkaş, atletizme başladıktan sonra devlet memuru olan babasını bir trafik kazasında yitirdiğini, annesi ve ablasıyla maddi imkânsızlıklarla mücadele ederek spora devam ettiğini söyledi.

“ZORLUKLARLA SAVAŞIN, KOLAY PES ETMEYİN”

Her türlü zorluğa göğüs germenin başarının bir diğer anahtarı olduğunu ifade eden milli atlet Akkaş, bazı konularda sabretmenin kendisini bu seviyelere getirdiğini söyledi.
Maddi imkânsızlıklardan dolayı çok zorlandığını ancak yılmadığını belirten milli atlet, “Antrenörümün desteğiyle azmimin sonunda krosta Türkiye birincisi oldum. Genel Müdürümüz tarafından 10 cumhuriyet altınıyla ödüllendirildim. Bu altınların birini bozdurdum, 58 lira etti. Bu parayla hayatımda en çok özlemini çektiğim atletizm ayakkabısını aldığımda dünyalar benim olmuştu. Bu benim ilk kazanımımdı. Yeni bir hayata başladığımı o zaman anladım. Her zaman Allah'ım beni utandırma, güç, kuvvet ver diye dua ettim.'' diye konuştu.

Milli Takım kamplarının çok yorucu geçtiğini, sporcuların ailesi ve sevdiklerinden ayrı kaldığını ifade eden Akkaş, ''Beden eğitimi öğretmeni olduğumdan, öğrencilerimden de uzak kalmak çok acı geliyor'' dedi.

Eylül ayında Gediz'deki Murat Dağı'nda 1 ay kamp yaparak Güney Kore'deki dünya şampiyonasına hazırlanacağını kaydeden Akkaş, antrenörü Ramazan Kutlu ile birlikte öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Söyleşinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy tarafından Akkaş ve antrenörüne çeşitli hediyeler verildi.

Yayın Tarihi : 13.04.2011 12:47:46
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.