Haber


Başbakan Şampiyonlarla Beraber


Başbakan Şampiyonlarla Beraber

Olimpiyatlarda madalya alan sporcularımız, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye'ye madalya kazandıran sporcuları kabul etti.

Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında Türkiye'ye altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran sporcular Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti. Başbakanlık Resmi Konut'ta basına kapalı gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın hazır bulunduğu ziyarette Türkiye’ye altın madalya kazandıran atlet Aslı Çakır Alptekin ve Tekvandocu Servet Tazegül, gümüş madalya kazandıran atlet Gamze Bulut ve tekvandocu Nur Tatar ile bronz madalya kazandıran güreşçi Rıza Kayaalp yer aldı.

Ziyarette sporcuların antrenörleri Süleyman Altınoluk ile İhsan Alptekin ve bağlı oldukları federasyonlar başkanları da olan ziyarette Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker de hazır bulundu.

Yaklaşık 1 saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Atletizmde çok büyük bir başarı olduğunu, ilklerin gerçekleştiğini, Aslı ile Gamze’ nin yarışını özellikle evde eşiyle birlikte izlediğini ve çok duygulandıklarını söyledi.

Yarış hakkında detaylı bilgi aldı. Taktik konusunun nasıl olduğunu sordu. Gamzenin atağını beğendiğini, 2.nci gelmesine çok sevindiğini ve Gamze’ nin çok genç sporcu olduğunu daha çok yarışlarda başarılı olacağını söyledi.

Nerede antrenman yaptıklarını sordu. Sporcularımız rakımı yüksek yerlerde çalıştıklarını, daha ziyade Erzurum, Bolu,  Aladağ, Kars, Kayseri’ de çalıştıklarını söyledi.

Başkan Terzi Aslı’ yı Kenya’ ya gönderdiklerini en iyi atletlerle çalıştığını söyledi. Başbakan sporu okullara yaymamızı gerektiğini, okullardan yetenekli sporcu çıkarabileceğimizi söyledi.

Başbakan Erdoğan altın madalya kazanılmasından çok mutlu olduklarını ve İstiklal Marşının söylenmesinin hepimizi duygulandırdığını söyledi. Başarıda emeği geçen herkesi kutladı.

Milli sporcular, ziyarette Başbakan Erdoğan’a olimpiyatlarda mücadele ettikleri imzalı milli takım formalarını ve finişe giriş anlarını gösteren fotoğraftan oluşan resmi hediye ettiler.

Sporcularımız Sayın Başbakanımızın ziyaretinden sonra Atletizm Federasyonuna gelerek federasyon çalışanlarını ziyaret ettiler.

Yayın Tarihi : 15.08.2012 16:12:54
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.