Haber


Basın Açıklaması


Basın Açıklaması

5-6 Haziran 2012 günleri Ankara Naili Moran Atletizm Tesisi’nda yapılan Atletizm Süper Ligi Yarışmaları’nda, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uyulmaksızın, uluslararası kurallarda zorunlu tutulan tanıtıcı kimlik kartları bulunmayan kişilerce atletlerimizden doping kontrol numunesi alınmak istenmiş, bir IAAF üyesi olarak uymak zorunda olduğumuz IAAF ve Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) kuralları nedeniyle atletlerimizin numune vermeleri uygun görülmemiştir.

Tüm atletlerimiz IAAF ve WADA’nın gerek yarışma içi gerekse yarışma dışı kontrollerine açık olup, kurallara uygun şekilde talep edildiğinde numune vermekten kaçınmamaktadırlar. Atletizm Süper Ligi Yarışmaları’nda resmi bir numune alımı hakkında Federasyonumuz bilgilendirilmemiş, yarışmaların bir gün öncesinde düzenlenen Teknik Toplantı’da kurallara ve uygulamalara uygun şekilde bir anti-doping görevlisi hazır bulunarak idarecileri bilgilendirmemiş, numune verecek atletlerin hangi kriterlere göre (yarışmadaki sıralamalarına göre mi, sezon derecelerine göre mi, v.b.) belirleneceği açıklanmamıştır.

Bilinmelidir ki, bu tür kural dışı uygulamalar IAAF ve WADA tarafından onaylanmamakta, bu koşullarda alınan numuneler geçerli kabul edilmemektedir. Naili Moran Atletizm Tesisi’nde bir doping kontrol merkezi olmaması ve numune alıcısı oldukları ifade edilen kişilerin kendilerini tanıtıcı kimlik kartları bulunmaması da, yine numune alımının her durumda geçersiz olmasına ayrı birer nedendir.

IAAF ve WADA kurallarına uyulması kaydıyla, atletlerimizin her an her yerde doping kontrol numunesi vereceklerini ve Federasyonumuzun numune alımı konusunda yetkilendirilmiş kurumlarla işbirliğinin devam edeceğini kamuoyunun dikkatine sunarız.

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Yayın Tarihi : 6.06.2012 16:17:06
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.