Haber


Basın Duyurusu


Basın Duyurusu

Dünya Salon Şampiyonası’nın Düzenleneceği Tesisin İnşaatı Hakkında Bilgilendirme

 

Bilindiği gibi, 9-11 Mart 2012 tarihlerinde Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Ataköy Atletizm Salonu’nun inşaatı, planlandığı tarihte tamamlanamamıştır. Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından yaptırılmakta olan ve Tesisler Daire Başkanlığı kontrolörlerince sık sık denetlenen tesisin, Şampiyona tarihine yetişmesinde bir sıkıntı gözlenmemektedir. Revize iş planına göre, 20 Ocak 2012 itibarıyla salonun çatı ve cepheleri tamamlanmış, atletizm pisti yerleştirilmiş ve tesis, deneme yarışmalarına hazır duruma getirilmiş olacaktır. Yeni iş planına uyulması konusunda yüklenici firma tarafından her türlü çaba gösterilmektedir.

 

Diğer yandan, inşaata başlandığında öngörülen tamamlanma tarihi olan 15 Ağustos 2011’e göre planlanmış deneme yarışmalarının Kasım ve Aralık aylarındaki ilk ikisinin yapılamamış olmasının, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’ni (IAAF) endişelendirdiği bir gerçektir. Erkekler ve bayanlarda 26 branşta yapılacak şampiyona öncesinde pistin, koşu yollarının, sektörlerin, malzemelerin ve teknik cihazların her birinin denenmesi, medya hizmetleri, protokol ve ödül törenleri gibi birçok faklı konuda da planların doğrulanması gerekmektedir. Revize iş planına göre, tesisin yarışmalara hazır duruma gelmesinden itibaren yeterli sayıda deneme yarışması yapılabilecektir. Mevcut plan, IAAF ile paylaşılmıştır.

Federasyonumuz ve Organizasyon Komitesi, 9-11 Mart 2012 günleri Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın en iyi şekilde düzenlenmesi için tüm organizasyonel ve lojistik tedbirleri almıştır.

Basının ve kamuoyunun bilgisine sunulur.

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Yayın Tarihi : 22.11.2011 11:57:26
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.