Haber


Başkan Çintımar: 49 ülkeden 450’den fazla sporcunun katılacağı organizasyon kusursuz olacak


Başkan Çintımar: 49 ülkeden 450’den fazla sporcunun katılacağı organizasyon kusursuz olacak

21 Nisan 2024 tarihinde Antalya’da yapılacak olan 2024 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası öncesinde hazırlıklar, büyük bir titizlikle devam ediyor. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, 49 ülkeden 450’den fazla sporcunun katılacağı organizasyonun kusursuz şekilde gerçekleşmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.
Olimpiyat Oyunları düzeyinde ilk defa 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda düzenlenecek olan Maraton Mix Bayrak Yürüyüş yarışmalarındaki 25 kotanın 22’sinin, Antalya’da düzenlenecek olan 2024 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonasında verileceğine dikkat çeken Başkan Çintımar, “Dünyanın gözü, hem bireysel hem de takım kategorisinde olimpiyat kotalarının dağıtılacağı bu şampiyonada olacak. 22 kota burada sahibini bulacak, kalan 3 kota için ülkeler mayıs ayında gerçekleşecek olan 4 özel yarışa hazırlanmak zorunda kalacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, valilik, belediyeler, federasyonumuz ve gönüllülerimizle birlikte dev bir ordu ile Her anlamda büyük bir organizasyon olan 2024 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası öncesinde en ince detayı bile değerlendirerek hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.
DÜNYACA ÜNLÜ ATLETLER KATILACAK
“Dünya sporunun en önemli organizasyonlarından olan 2024 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası’na Antalya’mızda, Türkiye’mizde ev sahipliği yapacak olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Fatih Çintımar, şunları söyledi:
“Türkiye, bugüne kadar düzenlediği uluslararası organizasyonlarla her zaman büyük başarılar göstermiştir. Aynı başarıyı bu önemli şampiyonada da en güzel şekliyle göstereceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.  2024 Paris Olimpiyat Oyunları sürecinde dünyaca ünlü atletlerin kıyasa mücadele vereceği bu büyük yarışma gününde bütün sporseverlerin gözü Antalya’da olacak. Tecrübesi ve birikimiyle uluslararası spor organizasyonlarının dünyadaki merkezi konumunda olan Türkiye olarak heyecanla yarışmaların yapılacağı anı bekliyoruz.  Gerek tarihi, gerekse doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından olan Antalya’dan adım adım zafere gidecek olan hikayelere yakından tanıklık edeceğiz.  Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çocuklarımıza ve gençlerimize bırakacağımız spor kültürünün en önemli ayaklarından biri olan atletizm branşının ülkemizdeki gelişimine büyük önem veriyoruz. Bu organizasyonun da Türk sporunda atletizmin daha da yaygınlaşması ve tanınmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. EXPO 2016 Botanik bahçe alanındaki bu büyük organizasyonda değerli WA ekibini ve diğer kıymetli paydaşlarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtiyor,  şampiyonada mücadele edecek bütün sporcu kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum.”

Yayın Tarihi : 30.03.2024 14:34:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.