Haber


Başkan TMOK Konsey Toplantısında…


Başkan TMOK Konsey Toplantısında…

20 Ekim Perşembe günü Olimpiyatevinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Konsey Toplantısı yapıldı. Federasyonumuz adına Konsey toplantısına Katılan Federasyon Başkanımız Sayın Mehmet Terzi konsey üyelerini Federasyonumuz faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

2011 yılı içerisinde elde edilen başarılarımız, katıldığımız faaliyetlerdeki sporcularımızın performansları ve kazandıkları madalyalar,

Federasyonumuzun 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına hazırlık ve sporcularımıza destek çalışmaları;

İstanbul’da düzenlenecek olan 2012 Dünya Salon Şampiyonası hazırlıkları ve bu şampiyonada ki başarımızın aday olduğumuz 2020 Olimpiyat Oyunlarının düzenlenmesindeki önemi ve 2012 Dünya Salon Şampiyonasının bir IAAF organizasyonu olduğunu ve IAAF organizasyonu yapmayan ülkelere olimpiyat oyunları verilmediği bilgisini aktardı.

 Gelecekte düzenlemek için aday olduğumuz yâda aday olmayı planladığımız Avrupa Şampiyonaları ve diğer organizasyonlardan İzmir’in IAAF onaylı Yüksek Performans Antrenman Merkezi olması için yapılan hazırlık ve çalışmalarımızdan bahsetti.

 Ayrıca, Federasyon başkanımız Sayın Mehmet Terzi, 81 ilimizde atletizmi, bütün branşları ile geliştirmek ve antrenör istihdam edilmesi gerekliliğinden, 2012 yılı genel faaliyet programından ve genel anlamda hedeflenenlere ulaşılabilmesi için Federasyonun yapması gerekenleri ve dışarıdan ihtiyaç duyulan desteğin önemi hakkında da konsey üyelerini bilgilendirdi.

TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu Bilgilendirme Toplantısı        

Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) arasında 24 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan protokolle Türkiye’de dopingle mücadeleyi kurumsallaştırmak üzere gerçekleştirilecek işbirliğinin ana ilkelerini belirlemek ve Dopingle Mücadeleyi yürütmek amacıyla TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu kurulmuştur.

Dünya Antidoping Ajansı (WADA)’nın tüm ülkeler ve uluslararası federasyonlarca kabul edilmiş olan Dopingle Mücadele Kuralları (CODE) çerçevesinde Türkiye Dopingle Mücadele Talimatı hazırlanmış, WADA tarafından da onaylanmıştır.

Türkiye Dopingle Mücadele Talimatı’nın uygulanmasına ilişkin bilgilendirme ve görüş alma toplantısı 20 Ekim 2011 tarihinde Olimpiyatevinde yapılmış ve toplantıya federasyonumuzu temsilen Başkan Vekili Ergüder UZUN ile Sağlık Kurulu Üyesi Dr. Ömür HİÇDÖNMEZ katılmıştır.

Yayın Tarihi : 27.10.2011 12:21:15
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.