Haber


Başkan Yıldırım’dan Aydın Onur’a Vefa Ziyareti


Başkan Yıldırım’dan Aydın Onur’a Vefa Ziyareti

AydınOnur_1

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, Türk Atletizminin efsane ismi eski milli atletimiz ve aynı zamanda milli takım arkadaşı Aydın Onur’u huzurevinde ziyaret etti.

Melahat Demirbaş Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Aydın Onur’u ziyaret ederek yalnız bırakmayan Federasyon Başkanı Hüseyin Yıldırım’a, Genel Sekreter Nihat Doker, Atmalar Milli Takım Antrenörü Artun Talay ve eski milli atletimiz Yusuf Eldek eşlik etti.

1950- 1966 yılları arasında 100m, 200m, 400m, 4x100m, 4x400m, uzun atlama, sırıkla yüksek atlama ve dekatlonda rekorlar kırarak adından söz ettiren Balkan Şampiyonu eski milli atletimiz Aydın Onur, elde ettiği Türkiye Şampiyonluklarının yanında uluslararası yarışlarda da defalarca kürsüye yakın dereceler elde etti.

1959 yılında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleştirilen 3. Akdeniz Oyunları’nda 57 kiloda boksör olarak çıktığı müsabakalar sonucunda üçüncü olarak bronz madalya elde eden Başkan Hüseyin Yıldırım, bu şampiyonaya birlikte gittiği ve ziyaretinde bulunduğu Aydın Onur ile ilgili bir anısını paylaştı. 3. Akdeniz Oyunları’nda Aydın Onur’un ülkemizi atletizm dalında temsil ettiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Hüseyin Yıldırım, “Şampiyonadan döneceğimiz gün yanımıza Türkçe bilen birisi yaklaştı. Size kupon kumaş olarak adlandırılan İngiliz kumaşı verelim dedi. O zaman da ülkemizde kumaş gerçekten zor bulunuyor ve İngiliz kumaşı çok kıymetli bir hediye. Bu sözlerden sonra rahmetli Hamit Kaplan, Mithat Bayrak, Celal Atik, Sadık Pekünlü, Hayrullah Şahin, Hasan Güngör, İsmet Atlı ile birlikte hepimiz ikişer takım hediye kupon kumaş aldık. Böyle şeyler yasak olduğu için bu kumaşları belimize sardık ve o dönem konakladığımız Elham Oteli’ne gittik. Sıcaktan dolayı müthiş terlediğimiz için belimizdeki kumaşları çıkardık ve bir baktık ki kumaşların kenarında “Made in Turkey – Sümerbank” yazıyor. Bunu gördükten sonraki halimizi artık siz düşünün.’’ ifadelerini kullanarak herkesi güldürdü. 

Vefa ziyaretinin ardından efsane atlet Aydın Onur’a milli takım eşofmanı hediye eden Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, huzurevinin sahibi Melahat Demirbaş’a da, misafirlerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek bir plaket verdi.

[flagallery gid=48 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 24.08.2013 17:00:07
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.