Haber


Beden Eğitimi Öğretmenlerine Atletizm Eğitimi Verildi


Beden Eğitimi Öğretmenlerine Atletizm Eğitimi Verildi

Beden-Eğitimi-Öğretmenlerine-Atletizm-Eğitimi

İstanbul’da görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerine yönelik atletizm branşında hizmet içi eğitim verildi. 

Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen uygulamalı seminer, 77 öğretmenin katılımıyla 22 Mart Cuma günü Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda yapıldı.

Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ali Ergenç ve 3 bin metre engellide eski Türkiye rekortmeni Yusuf Söğütlü’nün de yer aldığı seminerde katılımcılara Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. İlhan Ağırbaş koordinesinde Uluslararası Atletizm Hakemi Şevket Ustaoğlu ve atlet Mustafa Delioğlu tarafından atletizmin basit basamaklaması ve yetenek seçimi üzerine uygulamalı eğitim verildi.

Aynı zamanda TMOK Konsey üyesi ve Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Yardımcı Doç. Dr. İlhan Ağırbaş, atlama, engel, sprint, çıkış ve bayrak konularında verilen uygulamalı seminerin ilk kez yapıldığını, İstanbul’dan başlayarak diğer illere de yayılmasını hedeflediklerini söyledi.

İstanbul’un pilot bölge olduğunu belirten Yard. Doç. Dr. İlhan Ağırbaş, Beden Eğitimi Öğretmenleri ile koordineli bir şekilde hareket ederek liselerde kurulan atletizm takımlarına destek vermek istediklerini söyledi. Bu doğrultuda eksikleri de tespit ettiklerini ifade eden Ağırbaş, “Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz ile bir araya gelerek sayısız branşı olan atletizm ile ilgili kendileriyle bilgi paylaşımında bulunduk. Aynı zamanda bu sayede okullardaki malzeme durumunu tespit ettik. İlk kez yaptığımız uygulamalı seminerleri tüm Türkiye geneline yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bilgi takviyesinin ardından tespit ettikleri malzeme eksikliğini de gidermek istediklerini söyleyen Ağırbaş, liselerde kurulacak atletizm takımlarına destek vermeyi amaçladıklarını, bunun için de faal atletler ve antrenörlük yapmış olan eski atletlerden yardım alacaklarını söyledi. Ağırbaş, sözlerini, “Bu eğitimlerimizi devam ettirerek Eylül ayında ikinci kez yapmayı planlıyoruz” cümleleri ile noktaladı. 

[gallery ids="11256,11257,11258,11259"]

Yayın Tarihi : 22.03.2013 11:59:53
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.