Haber


Bulgaristan’da Birinci Gün 14 Madalya Kazandık


Bulgaristan’da Birinci Gün 14 Madalya Kazandık

Balkan-Şampiyonası-Razaman-Özdemir

66. Balkan Atletizm Şampiyonası, Bulgaristan’da başladı. 20 dalda birinciler belirlendiği ilk gün yarışmalarında atletlerimiz, ikisi altın olmak üzere 14 madalya kazandı.

Stara Zagora kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonada Balkan Atletizm Federasyonları Birliği’ne üye ülkeler Türkiye, Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Moldova, Karadağ, Romanya, Makedonya ve Sırbistan yer alıyor.

Beroe Stadyumu’nda yapılan yarışmaların ilk gününde piste çıkan atletlerimizden Yavuz Can ve Alper Kulaksız altın madalya kazandı. Yavuz, 400 metre mücadelesini 46.66 ile Hırvat Mateo Ruzic’in önünde ilk sırada tamamladı. Rüzgar yardımıyla kariyerinin en iyi atlayışını gerçekleştiren Alper Kulaksız ise uzun atlama finalinde iki başarılı atlayış yaptı. Milli atlet, beşinci hakkındaki 7.86 metrelik (3.6m/sn) derecesiyle Balkan Şampiyonu oldu.

Beş gümüş madalya kazandığımız birinci gün yarışmalarında kadınlarda üç, erkeklerde de iki atletimiz kürsünün ikinci sırasını aldı.

Sekiz sporcunun tamamlayabildiği 3000 metre finalinde Elif Karabulut, ikinci oldu. Kariyerinin en hızlı 3000 metresini koşan milli atletimiz, 9:22.12 ile derecesini yaklaşık 12 saniye kadar geliştirdi. Yarışı, Dünya gençler ikincisi Sırp Amela Terzic, 9:18.60 ile kazandı. 3000 metre engelli mücadelesinde mücadele eden atletimiz Türkan Özata ise Bulgar Silvia Danekova’nın açık farkla kazandığı yarışı 10:04.77 ile tamamlayarak gümüş madalya kazandı.

Avrupa’nın en iyi sprinterleri arasında yer alan Ivet Lalova’lı kadrosu ile Bulgaristan, 4x100 metre bayrak yarışında ilk sırayı aldı. Aksel Gürcan, Birsen Engin, Saliha Özyurt ve Sema Apak’ın bayrağımızı taşıdığı takımız ise 46.13 ile varış çizgisini ikinci sırada geçerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Kürsünün üçüncü sırası ise Hırvat takımı aldı.

Erkeklerde ise gümüş madalyalarımız çekiç atma ve 3000 metrede geldi. Altın madalyanın Bulgaristan’a gittiği 3000 metre engelli finalinde Halil Akkaş, 8:46.69 ile varış çizgisini geçen Mitko Tsenov’un arkasında, 8:55.33 ile yarışmayı tamamladı.

Çekiç atma finalinde 70 metre barajını geçen iki atletten biri olan Özkan Baltacı, ilk hakkındaki 70.41 metrelik derecesiyle ikinci oldu. Diğer haklarında üç başarılı atış daha gerçekleştiren milli atletimiz, tüm atışlarında 70 metre üzerinde atış yapan Makedon Serghei Marhiev’in arkasında kaldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yedi Bronz Madalya Kazandık

50 metre barajını geçen sporcuların kürsüde yer aldığı disk atma finalinde Elçin Kaya, üç başarılı atış gerçekleştirdi. En iyisini 50.08 metre ile üçüncü hakkında yapan milli atletimiz, üçüncü sırayı alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

4.10 metre ile sırıkla atlama gençler Türkiye rekorunun ortağı Buse Arıkazan, Bulgaristan’da bronz madalya kazandı. 3.80 metrede kalan 19 yaşındaki atletimiz, bu yılki başarılarına Balkan gençler ikinciliğinin ardından büyükler üçüncülüğü ekledi.

Türkiye rekortmeni Sevim Sinmez Serbest, dokuz atlet ile yapılan üçadım atlama finalini üçüncü tamamladı. Milli atletimiz, madalya getiren atlayışını, ikinci hakkında karşıdan esen -0.3 metre/saniye rüzgara rağmen 13.29 metre ile gerçekleştirdi.

5000 metrede Ramazan Özdemir, 14:38.02 ile ikinci olan Sırp Mirko Petrovic’in ardında, 14:39.45 ile mücadeleyi tamamlayarak bronz madalya kazandı. 14:36.96 koşan Hırvat Dino Bosnjak ise altın madalyanın sahibi oldu.

Ev sahibi Bulgaristan’ın altın madalyayı aldığı 100 metre finalinde ise Umutcan Emektaş, bronz madalya kazandı. Denis Dimitrov’un ilk sırayı aldığı yarışta arkadan eser 3.0 metre/saniye rüzgar yardımıyla 10.56 koşarak üçüncü olan milli atletimiz, Yunan Christos Kalamaras’ın 0.02 saniye gerisinde kaldı.

Yedi sporcunun yer aldığı yüksek atlama finalinde Serhat Birinci, 2.15 metre ile tamamladığı mücadelede üçüncü sırayı alarak bronz madalya kazandı. 2.31 metre ile kariyerinin en iyi atlayışını gerçekleştirerek Avrupa’da yılın en iyi üçüncü derecesini yapan Rumen Mihai Donisan’ın Balkan Şampiyonu olduğu yarışmada Bulgar Viktor Ninov da 2.24 metre ile kürsünün ikinci sırasını aldı.

70 metre barajını geçen iki atletin kürsünün ilk iki sırasını aldığı cirit atma finalinde milli atletimiz Aykut Tanrıverdi, başarılı olduğu üç atışında en iyi derecesini 69.10 metre ile ikinci hakkında elde etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Birinci Gün Sonuçları için Tıklayın

[flagallery gid=36 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 27.07.2013 21:30:19
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.