Haber


Buse Savaşkan Almanya'da Kürsiye Çıktı


Buse Savaşkan Almanya'da Kürsiye Çıktı

11 Mayıs 2024 tarihinde Almanya'nın Berlin Şehrinde yapılan 2. Internationales Hochsprungmeeting yarışmasında milli atletimiz Buse Savaşkan, 1.90 atlayarak kürsüye çıktı. 

Internationales Hochsprungmeeting yarışmasında Alman sporcu Imke Onnen 1.92’lik atlayışı ile ilk sırayı alırken, Milli sporcumuz Buse Savaşkan 1.90’lık atlayışı ile ikincili olurken, İsviçreli sporcu Marithe-Therese Engondo ise 1.88 atlayarak üçüncü oldu.

TAF Başkanı Fatih Çintimar,’’Buse kızımız uzun bir süredir İspanya'da Ukraynalı antrenörüyle yapmış olduğu çalışmaların meyvesini yaptığı derecelerle almaya başladı. 

Daha önce İspanya’da aynı derece ile 1’inci olmuştu. Bugün ise Almanya’da yapılan Internationales Hochsprungmeeting yarışlarında yine 1.90 atladı. İnşallah önümüzdeki yarışmalarda bu dereceyi daha yukarılara taşıyacak ve olimpiyat kotası alacağına inanıyorum. Buse Savaşkan kızımız, ülkemizi ve aynı zamanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizi olimpiyatta temsil etmiş olacak. Ülkemizin temsilinde tüm imkanları seferber eden Sayın Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak bakanımıza çok teşekkür ediyorum.

Atletizm camiası adına ENKA spor kulübümüzü Antrenörünü, milli takım antrenörleri ile sporcumuzu tebrik ediyor ve başarılar diliyorum,’’dedi

Yayın Tarihi : 11.05.2024 18:15:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.

Arşiv


Bağlantılar


Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.