Haber


Çocuk Atletizmi Eğitim Programı


Çocuk Atletizmi Eğitim Programı

 

Türkiye Atletizm Federasyonu “Çocuk Atletizmi Eğitim Programı” üç aşamalı olarak yapılacaktır.

1.       1. Aşama: Atletizmde Çocuk Koruma Programı

2.       2. Aşama: Çocuk Atletizmi Temel Eğitimi

3.       3. Aşama: Çocuk Atletizmi Uygulama Eğitimi

Her aşama sonunda sınav yapılacaktır. Birinci aşama sonunda başarılı olan adaylar “Atletizmde Çocuk Koruma Programı” katılım belgesine sahip olur ve ikinci aşamadaki temel eğitime katılma hakkı kazanır. Birinci aşamada başarılı olamayan aday ikinci aşamaya katılamaz.

İkinci aşamada başarılı olan adaylar ise üçüncü aşamadaki uygulama eğitimine katılır. İkinci aşamada başarılı olamayan aday üçüncü aşamaya katılamaz. Üçüncü aşamada başarılı olan adayların adına “Çocuk Atletizm Eğitim Programı” katılım belgesi düzenlenir.

Herhangi bir aşamada başarılı olamayan adayın, ilgili aşamada eğitim tekrarı (bütünleme) yapması gerekir. Bunun için Federasyonumuzun faaliyet programına uygun olarak en geç bir yıl içinde düzenlenen bir kursa katılarak eğitim tekrarı yapması gerekir. Bu durumdaki aday kurs sonunda sınavını geçerek bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazanır.

Adayların uzaktan eğitim marifetiyle yapılan teorik derslerde kamera açma zorunluluğu vardır. Uygulama eğitimlerde ise spor kıyafeti ve aktif katılım zorunludur. Belirtilen şartlara uymayan aday ilgili aşamada başarısız sayılacaktır.

 

Yayın Tarihi : 17.04.2023 00:00:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.