Haber


“Çok Çalışmanın Eseri”


“Çok Çalışmanın Eseri”

Çin'in Shenzhen kentinde devam eden 26. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda bayanlar 10 bin metrede altın madalya kazanan Fadime Suna, asıl branşının 1500 metre olduğunu, ancak 10 bin metreye katılmaya bir anda karar verdiğini söyledi.

Suna, yaptığı açıklamada, 10 bin metrede altın madalyaya ulaştığı için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Yarış sırasında oldukça rahattım. Son turlara doğru şampiyon olacağıma inandım. Hedefim ilk 3'e girmekti. Yarışı birinci sırada bitirmek benim için sürpriz oldu. Uzun süredir çok sıkı çalışıyordum. Bu çalışmanın karşılığını almaya başladım. Daha önce hiç yarışmadığım bir branş olan 10 bin metrede madalya elde ettiğim başarı, bana gurur yaşattı. Buraya gelmeden önce antrenörümle konuştum ve 10 bin metrede yarışma kararı aldım'' dedi.

Oyunlarda bayanlar 400 metre engelli finalinde bronz madalya kazanan Nagihan Karadere ise, tendonlarındaki sıkıntıya rağmen madalya kürsüsünde yer aldığını söyledi. Güney Kore'de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da yarışacağını ifade eden Karadere, bu müsabakalarda elinden gelen mücadeleyi göstereceğini kaydetti.

26. Dünya Üniversite Yaz Oyunları, 23 Ağustos Salı günü sona erecek.

Yayın Tarihi : 19.08.2011 09:17:26
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.