Haber


Çoklu Branşlar Şampiyonası Rekorla Sona Erdi


Çoklu Branşlar Şampiyonası Rekorla Sona Erdi

Çoklu-Branşlar-Türkiye-Şampiyonası-manşet

Türkiye Çoklu Branşlar Atletizm Şampiyonası, Türkiye Atletizm Şampiyonası ile eşzamanlı olarak İzmir’de yapıldı. Şampiyonada bir Türkiye rekoru kırıldı.

Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan şampiyonada kadın, erkek toplam 32 sporcu mücadele etti.

Yıldız erkeklerde kategorisinde yapılan oktatlonda Ahmet Berkay Oflaz, sekiz yarışma sonunda topladığı 4949 puan ile Türkiye şampiyonu oldu.

Heptatlon yarışmalarını ise yıldızlarda Tuğba Yeni 4565 puan, gençlerde de Büşra Turan 3782 puan ilk sırada tamamladı. Büyüklerde yarışan Pınar Aday da 5048 puan ile ilk sırayı aldı.

Dekatlon yarışmalarına Pehlevan kardeşler damga vurdu. Yunus Pehlevan, 6517 puan ile gençler yarışını kazanırken, Yusuf Pehlevan ise 6238 puan ile büyüklerde zirvede yer aldı.

Pınar Aday Rekor Kırdı

Şampiyonada büyüklerde yarışan İzmirli Pınar Aday, heptatlon 23 yaş altı Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Bu dalda eski rekor 4883 Sema Apak Aydemir’e aitti.

Yıldız Kızlar Sonuçları için Tıklayın
Yıldız Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Genç Kadınlar Sonuçları için Tıklayın
Genç Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Büyük Kadınlar Sonuçları için Tıklayın
Büyük Erkekler Sonuçları için Tıklayın

[flagallery gid=13 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 3.06.2013 09:25:08
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.