Haber


Dilek Koçak Avrupa Şampiyonu


Dilek Koçak Avrupa Şampiyonu

İsrail'in ev sahiplğini yaptığı  Avrupa U20 Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’nin ilk madalyası Dilek Koçak'tan ’dan geldi. Koçak 1500m yarışında 4:16.86'lık derecesi ile Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı.

Avrupa’da kendi yaş grubunda yılın en istikrarlı atleti olan Dilek Koçak sezonun en iyi derecesini yaparak Avrupa şampiyonu olurken aynı yarışta yarışan diğer sporcumuz Ayça Fidanoğlu'da 4:21.26'lık derecesi ile Avrupa altıncılığını elde etti.

Dilek Koçak'ın büyük bir başarı elde ettiğini dile getiren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Bugün hep beraber seyrettik 1500 metreyi. İnanılmaz bir performans, inanılmaz bir yarış oldu. Son 130 metreye kadar önde gidip, sonra geri düşüp, tekrar son 20 metrede yaptığı güçlü atakla Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Ben hem Dilek'i hem Fesih hocayı hem de bütün ekibi tebrik ediyorum. İnanılmaz büyük bir başarıydı. Hem kendi en iyisini koşarak hem de 1500 metre genç bayanlarda Avrupa şampiyonu olarak ülkemizi burada en iyi şekilde temsil etti. Ben tekrar kızımıza da bütün ekibe de teşekkür ediyorum. Atletizmin altyapısı gümbür gümbür geliyor. İnşallah bundan önce aldığımız madalyalar gibi buradan da fazlasıyla madalyayla ülkemize döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdem Tilki avrupa üçüncüsü

Sırıkla atmada yarışan sporcumuz Erdem Tilki rekorla Avrupa üçüncüsü.. Tilki 4.80 ile başladığı mücadelede 5.30'u ilk hakkında geçerken Türkiye rekorunuda kırdı ve Avrupa üçüncülüğünü elde etti,  ülkemize bronz madalya kazandırdı.( Rekor ilgili talimatlar doğrultusunda onaylandıktan sonra sisteme  eklenecektir.)

Bu gün piste çıkan sporcularımızan 400m de Edanur Tulum 53.45 derece ile Avrupa altıncısı olmuştur. 3 adım atlamada Hakkı Burak Yılmaz 15.55'lik atlayışı ile en iyi derecesini yaparak finale yükselmiştir

3000m engelde Merve Karakaya ise Avrupa yedincisi olmuştur

 

Yayın Tarihi : 9.08.2023 19:46:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.