Haber


Doğu’nun Yıldızları Atletizm Yarışları Erzurum’da Yapıldı


Doğu’nun Yıldızları Atletizm Yarışları Erzurum’da Yapıldı

Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Doğu’nun Yıldızları Atletizm Kros Yarışları Erzurum’da yapıldı. 12 ilden 120 sporcunun katıldığı yarışlarda Erzurum takım halinde iki birincilik kazanırken, bir birincilik de Muş elde etti.

Atletizm Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan Doğu’nun Yıldızları Atletizm Kros Yarışları Erzurum’da yapıldı. Yarışlara Erzurum, Ağrı, Gaziantep, Sivas, Batman, Van, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bitlis, Tokat ve Adıyaman illerinden toplam 120 atlet, illerinin başarılı olması için ter döktü. Atletizm Kros Parkuru’nda yapılan yarışları Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, Spor Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Atletizm Federasyonu teknik delegesi Şenol Özdemir, Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Kenan Şebin ve Yusuf Altınkeser’in de izleyip madalya verdiği yarışlar nefesleri kesti.

Yıldız bayanlar 2 bin metre yarışlarında ferdi olarak birinciliği Ağrı’dan Nuran Satılmış kazanırken, ikinciliği Diyarbakır’dan Remziye Temel elde etti. Üçüncülüğü ise Erzurum’dan Tubay Erdal kazandı.

Takım halinde birinciliği Erzurum kazanırken, Ağrı ikinci, Gaziantep ise üçüncü oldu.

2 Bin metre yıldız erkeklerde birinciliği Ağrı’dan Sebahattin Yıldırımcı kazanırken, Erzurum’dan Ayetullah Belir ikinci oldu. Ağrı’dan Şehmus Sarıhan ise üçüncü oldu.

 Takım halinde Erzurum birinciliği elde ederken, Ağrı ikinci Bitlis ise üçüncü sırada yer aldı.

3 bin metre genç erkeklerde Bingöl’den Ahmet Hişan birinci olurken, Muş’tan Hüseyin Gönül ikinci, Van’dan Orhan Avcı üçüncü oldu.

Takım tasnifinde Liseli erkeklerde birinciliği Muş kazanırken, Erzurum ikinci, Bingöl üçüncü oldu.

Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara madalya, takımlara kupa verildi. Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, yarışların sportmence ve dostluk içerisinde geçtiğini belirterek, müsabakalara katılan tüm takımların sporcularını, idarecilerini ve antrenörlerini kutladı.

Yarışma Sonuçlarını İndirmek İçin Tıklayınız…

Yayın Tarihi : 25.05.2011 13:40:39
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.