Haber


Doğu’nun Yıldızları Erzurum’da Belli Oldu


Doğu’nun Yıldızları Erzurum’da Belli Oldu

Doğunun-Yıldızları-manşet

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan Doğu’nun Yıldızları Atletizm Yarışmaları, 15-16 Haziran günlerinde Erzurum’da yapıldı. Kızlarda Muş, erkeklerde ise Gaziantep birincilik kupasının sahibi oldu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Pisti’nde yapılan yarışmalarda, 29 ilin takımı mücadele etti. Sıcak havaya rağmen sporcular, takımlarının derece elde edebilmesi için kıyasıya bir mücadele sergiledi. 16 branşta yarışmaların yapıldığı 16 takımlı kızlar kategorisinde 224, 17 takımlı erkekler kategorisinde ise 238 sporcu ter döktü.

Yarışmaları, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Köksal Kaçmaz, Erzurum Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, Diyarbakır Atletizm İl Temsilcisi Azamettin Özaydoğdu, Ağrı Sporcu Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Cemil Budak ile yarışmaların Teknik Delegesi Şenol Özdemir ile çok sayıda atletizm sever takip etti.

100, 200, 400, 800, 1500 ve 3000 metre ile gülle atma, cirit atma, disk atma, uzun atlama, yüksek atlama, 2000 metre yürüyüş, 4×100 ve Balkan Bayrak branşlarının yapıldığı yarışmalara 1996, 1997, 1998 ve daha küçük doğumlu sporcular katıldı.

Kızlarda Muş, Erkeklerde Gaziantep Kürsünün İlk Sırasını Aldı

16 takımın mücadele ettiği kızlar yarışmaları sonunda Muş birincilik kupasının sahibi oldu. Ağrı’nın ikinci olduğu yarışmalarda, Diyarbakır da üçüncülük kupasını kaldırdı.

17 takımın mücadele ettiği erkeklerde ise Gaziantep kürsünün ilk sırasını aldı. Muş’un ikincilik kupasının sahibi olduğu yarışmalarda Diyarbakır da kızlardan sonra erkeklerde de üçüncülük kupasını kaldırdı.

Yarışmalarda ayrıca, branşlarında ilk dereceyi yapan sporcular madalya ile ödüllendirildi. Sporcular, madalyalarını Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Köksal Kaçmaz, Erzurum Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, Diyarbakır Atletizm İl Temsilcisi Azamettin Özaydoğdu, Ağrı Sporcu Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Cemil Budak, Erzurum Atletizm Antrenörü Nihat Bayburt’un elinden aldı.

Kızlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

[flagallery gid=24 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 17.06.2013 09:34:24
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.