Haber


Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye İle İlgili Bilgilendirme


Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye İle İlgili Bilgilendirme

32cd02c_o

 

Milli Atletlerimize, Moskova’ya gittiklerinde havaalanında doping testi yapıldığı yönünde bazı medya organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yine aynı haberde kamuoyuna lanse edildiği şekilde sporcularımız farklı nedenlerden dolayı 8 saaat değil, 4 saat beklemiştir.

Yarışma kuralı gereği şampiyonada yarışacak tüm sporcular akreditasyonlarını yaptıktan 24 saat içinde doping kontrolü amacıyla kan numunesini, kaldıkları otelde kurulan doping merkezinde veriyorlar. Türk Milli Takımı da otellerine girdikten ve akreditasyon işlemleri tamamlandıktan sonra kendilerine verilen numune randevusu ile birlikte kontrollerini yaptırdılar.

Moskova’ya Türk Milli Takımı’nın ilk kafilesi 8 Ağustos’ta ulaştı. Hemen hemen tüm takımlar akreditasyon ve otele giriş işlemleri için otelin lobisinde bekletildi. Türk Milli Takımı’nın bekleme süresi 8 saat değil 4 saat olarak gerçekleşti. Daha önce uygulanmayan uçağa biniş kartı, elektronik bilet ve bilet faturası gibi bazı belgelerin organizasyon tarafından talep edilmesi gibi bürokratik işlemler nedeni ile bu süreyi tüm takımlar beklemek durumunda kaldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu olarak değerli spor medyamızı kamuoyunu yanıltıcı haberlere karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Yayın Tarihi : 10.08.2013 21:40:11
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.