Haber


Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında Üç Sporcumuz Piste Çıkacak


Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında Üç Sporcumuz Piste Çıkacak

1-3 Mart 2024 tarihlerinde arasında İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılacak olan, Dünya Salon Atletizm Şampiyonasında Ülkemizi Ersu Şaşma, Kayhan Özer ve Mikdat Sevler temsil edecek.
Dünya Salon Atletizm şampiyonasında Türkiye rekorlarını ellerinde bulunduran Ersu Şaşma sırıkla yüksek atlama, Kayhan Özer 60 metrede, Mikdat Sevler ise 60 metre engelli yarışmalarında piste çıkacaklar.
TAF Başkanı Fatih Çintimar,’’sporcularımız ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır’’
Glasgow’da düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi açıklamalarda bulunan TAF Başkanı Fatih Çintimar, "Dünya Salon Şampiyonasına üç sporcu ile katılıyoruz. Ersu Şaşma sırıkla yüksek atlamada, Kayhan Özer 60 metre, Mikdat Sevler ise 60 metre engellide ülkemizi temsil edecekler. Olimpiya  hazırlıkları devam eden birçok sporcumuz, bu şampiyonaya katılmayacaklar.  Kota alan sporcularımızın Olimpiyat hazırlıkları ise farklı ülkelerde devam ediyor. Dünya salon şampiyonasında mücadele edecek olan üç sporcumuzda en iyi derecelerini koşacaklardır. Türkiye rekorlarını ellerinde bulunduran Millilerimiz,  inşallah orada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar,’’ diye konuştu 
Milli atletlerin yarışma programı:
1 Mart Cuma: 60 metrede Kayhan Özer, Türkiye saati ile 16:10 seçmeler, yarı final 22:45, final  00:45 
2 Mart Cumartesi: 60 metre engellide Mikdat Sevler, Türkiye saati ile 13:10 seçmeler, yarı final 22:10, final 00:30
3 Mart Pazar: Sırıkla Atlama Ersu Şaşma, Türkiye saati ile 22:00 finalde yarışacak.

Yayın Tarihi : 27.02.2024 12:01:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.