Haber


Dünya ve Avrupa Şampiyonları Ödüllerini Aldı


Dünya ve Avrupa Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Sporcu-Ödül-Töreni1

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli atletlerimizin de yer aldığı törende, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Ankara’daki Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 257 sporcu, 302 antrenör ve 102 spor kulübüne 14 bin Cumhuriyet altını karşılığı, toplam 9 milyon lira ödül dağıtıldı.

Törende Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile bakanlık ve genel müdürlük yetkilileri, federasyon başkanları, kulüp yöneticileri ve aralarında CEV Kupası'nda Avrupa şampiyonluğu kazanan Halkbank Erkek Voleybol Takımı ile CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı, 2012 ve 2013 yılında Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren milli sporcular hazır bulundu.

Açılış konuşmalarından önce, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan Gençlik Kampları tanıtım filmi ile gençlik ve spor yatırımlarını anlatan filmler izlenime sunuldu. Konuşmalar, işitme engelliler için işaret diline de çevrildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, konuşmasına, ödül törenine katılması beklenen, ancak soğuk algınlığı nedeniyle programını iptal eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladı.

Bakan Kılıç, “Hayatta bazı şeyler vardır ki çok istendiğinde gerçekleşemeyebilir. Bugün öyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Acil şifalar diliyorum Allah'tan. Biliyorum ki topyekun milletimiz, onun için duacıdır bir an evvel şifaya kavuşması yönünde. Gecelerini gündüzlerine katarak dur durak bilmeden çalışan bir kadroyuz. Başbakanımız da geceleri gündüze katmada bizim liderimiz, örnek ismimiz. Hafta sonu çok yoğun bir program gerçekleştirdi Siirt'te. O yoğunluktan mütevellit bir soğuk algınlığı bugün hem bizlerin, hem de sporcularımızın saygıdeğer Başbakanımızla buluşmasına mani oldu.” dedi.

Elde edilen bu başarıların, Türkiye'nin ev sahibi adayı olduğu 2020 Olimpiyatları yolunda da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, “2020'ye giden yolda tüm federasyonlarımızın ve sporcularımızın ortaya koyduğu performans, gerçekten milletimiz için bambaşka bir gurur dalgasını bizlere yaşama imkanı sunuyor” diye konuştu.

Konuşmasına, Türkiye'nin dört bir köşesinde yapılan ve inşaatı devam eden spor tesisleri hakkında bilgi vererek devam eden Bakan Kılıç, "Çok sayıda spor tesisini ülkemize, gençlerimize ve sporcularımıza kazandırmanın mücadelesini veriyoruz. Sizler, uluslararası müsabakalarda başarıdan başarıya koştukça, biz de ek ödenek talep ederken o kadar daha rahat oluyoruz" dedi.

Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları'na da değinen Kılıç, oyunların, 2020 olimpiyatlarının da bir provası olacağını belirtti. Kılıç, bu yıl Türkiye'de düzenlenecek futbolda 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ve bununla ilgili çalışmaları da anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, konuşmasını "Sizler Türk Milleti'nin gururu oldunuz, sizler bayrağımızı defalarca göndere çektirdiniz, sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin şanını yücelttiniz. Cumhuriyet altınları size feda olsun" diyerek tamamladı.



En Fazla Ödül Atletizmde Dağıtıldı

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da konuşmasına sporculara, antrenörlerine ve kulüplerine dağıtılacak ödüllerin miktarı hakkında bilgi vererek başladı.

Atletizmin, en fazla ödül alan sporcuya sahip branş olarak başı çektiğini belirten Baykan, atletizmden sonra karatenin geldiğini ifade etti.

Baykan, atletizmde Gamze Bulut, Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır, Nevin Yanıt, Tarık Langat Akdağ ve Polat Kemboi Arıkan'ın, karatede ise Enes Erkan'ın en fazla ödül alan sporcular olduğunu belirten Mehmet Baykan, en fazla ödül alan antrenörler olarak da karatede Mustafa Solmaz'ı, atletizmde Cüneyt Yüksel'i sıraladı. Baykan, en fazla ödül alan 3 spor kulübünün ise Fenerbahçe, İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Vakıfbank olduğunu belirtti.

Toplam 9 Milyon Lira Ödül Dağıtıldı

Konuşmaların ardından, sahneye çağrılan CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı, Başbakan Yardımcısı Arınç ve Bakan Kılıç'a, imzalı formalar ve imzalı voleybol topları takdim etti.

Daha sonra sahnede toplanan milli sporcular, Arınç ve Kılıç'tan aldıkları, üzerinde 9 milyon lira yazılı temsili bir çekle toplu fotoğraf çektirdi.

Geçen yıl ve bu yıl dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren 257 sporcu 302 antrenör ve 102 kulübe toplam 14 bin Cumhuriyet altını karşılığı 9 milyon lira ödül verildi.

190 erkek ve 67 kadın olmak üzere toplam 257 sporcu, 8 bin 154 Cumhuriyet altını karşılığı 5 milyon 134 bin 443 lira, 302 antrenöre 549 Cumhuriyet altını karşılığı toplam 347 bin 530 lira, 102 spor kulübüne de 3 bin 519 Cumhuriyet altını karşılığı toplam 2 milyon 152 bin 632 lira dağıtıldı. 

DAHA FAZLA FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYIN

Yayın Tarihi : 13.03.2013 12:57:55
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.