Haber


EA Medya Semineri Cenevre’de Yapıldı


EA Medya Semineri Cenevre’de Yapıldı

Helsinki 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası Medya Semineri, 28-29 Mart tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlendi. Avrupa Atletizm Birliği'ne (EA) üye 50 ülkenin katılımıyla Crowne Plaza Hotel'de gerçekleşen seminerde, federasyonların medya direktörlerinin görev alanına giren birçok konuda atölye çalışmaları  (workshop) yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını, EA Genel Direktörü Christian Milz yaptı. 2012 yazının, Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları nedeniyle atletizm açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Milz, ''Avrupa atletizmi, her iki yılda bir daha iyiye gidiyor. Sporumuzda büyük kademeler kaydediyoruz. Bu, üye ülkelerimizin idarecileri, antrenörleri, sporcuları, kısacası atletizm ailesi sayesinde oluyor'' dedi. Konuşmasında, atletizmin izlenme oranlarına ilişkin istatistiklerle devam eden Milz,  2006'dan bu yana yapılan dünya ve Avrupa atletizm şampiyonalarının, TV'lerde izlenme oranlarını anlattı. Milz, Elmas Ligi'ne (Diamond League) katılan atletlerin sayısal verilerine de değindi.

Christian Milz, Helsinki 2012'nin, atletizmin geleceği açısından önemine işaret ederek,  ''Bu, Avrupa atletizm tarihinin en önemli şampiyonasıdır'' dedi. Milz, Avrupalı atletlere hem bu şampiyonada, hem de Londra 2012'de başarılar diledi.

Helsinki 2012 Genel Sekreteri Esa Honkalehto da tanıtıcı reklam filminin ardından şampiyona hazırlıkları hakkında detaylı bilgi verdi.

Daha sonra Helsinki 2012'nin kitlelere daha fazla izlettirilmesi ve atletizmseverlerin sayısının artırılması gibi konularda daha başka neler yapılabileceğine ilişkin bir beyin fırtınası gerçekleştirildi.

Seminerin ikinci gününde, üye ülkelerin temsilcilerinin aktif katılımıyla birçok atölye çalışması (workshop) gerçekleştirildi. ''Sorun yönetimi'', ''Sosyal medya'', ''Tanıtım yüzleri'', ''Medya İlişkileri'' ve ''Yarışlar/Şampiyonalar ve Promosyonlar'' başlıkları altında beş gruba ayrılan katılımcılar, kendi aralarında da üçerli gruplara ayrılarak, konuların alt başlıklarıyla ilgili sunumlar yaptılar.

Seminerin öğleden sonraki oturumunda ise EA Geliştirme Müdürü Bill Glad, EA'nın bünyesinde kurulan Avrupa Atletizm Genç Liderler Topluluğu'nu ve topluluğun internet sitesine tanıttı. Medya temsilcilerinden, ülkelerinin bu topluluğa üye olmasını isteyen Glad, topluluğun daha da geliştirilip, gençlerin atletizme yönlendirilmesi için neler yapılabileceğine ilişkin atölye çalışması yaptırdı. Dört gruba ayrılan katılımcılar, yine kendi gruplarında birer sunum gerçekleştirdiler.

Yayın Tarihi : 2.04.2012 09:30:49
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.