Haber


EAA’da Avrupa Takımlar Şampiyonası Haberi


EAA’da Avrupa Takımlar Şampiyonası Haberi

Süper Lig’e çıkma heyecanını yaşayacağımız Avrupa Takımlar Şampiyonası 1.Lig Yarışmaları 18-19 Haziran’da İzmir’de yapılacak.

Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanan Türk Milli Takımı, hamileliğinden dolayı takımda yer alamayan Elvan Abeylegesse dışında tam kadro sahaya çıkacak ve rakiplerine karşı Süper Lige çıkma mücadelesi verecek.

Hafta sonu İzmir’deki verilecek mücadele hakkında Avrupa Atletizm Birliğinin (EAA) yaptığı haber ise şöyle:

Türkiye, Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig’e Hazır

Türkiye, 18-19 Haziran’da İzmir’de ev sahipliği yapacağı 1. Lig Yarışmaları sonrasında, ev sahibi olma avantajını da kullanarak SPAR Avrupa Takımlar Şampiyonasına çıkmayı planlıyor.

Perşembe günü, ülkenin tüm üst düzey yıldızlarından oluşan bir takım kurdular (hamile olan Elvan Abeylegesse hariç).

2010 Avrupa Atletizm Şampiyonasında 100m engellide altın madalya kazanan Nevin Yanıt ve 5000m bayanlar şampiyonu Almitu Bekele Degfa’ya takımda 2011 Avrupa Atletizm Salon Şampiyonası 1500m gümüş madalya sahibi Kemal Koyuncu ve 3000m bronz madalya sahibi Halil Akkaş eşlik edecekler.

Ayrıca gözler, bu yaz 3 yarışmada Türkiye rekoru kıran ve son günlerde Letonya’da 84.69m atan Türkiye’nin 22 yaşındaki yeni ciritçisi Fatih Avan’da olacak.

2004 yılı Olimpiyat Oyunlarında çekiçte bronz madalya alan Eşref Apak da Türk takımında yer alacak.  

İzmir’de yarışacak diğer takımlar: Finlandiya, Belçika, Hollanda, Hırvatistan, İrlanda, Macaristan, İsviçre, Romanya, Norveç, Yunanistan ve Slovenya.

Finlandiya, Yunanistan ve Norveç 2010 yılında SPAR Avrupa Takım Şampiyonasından (Süper Ligden) düştükleri için ev sahibinin en güçlü rakipleri olabilirler.

2009’da Türkiye 1. Ligi 6. sırada tamamladı ve geçen yıl 9. sıraya geriledi.

TAF Başkanı Mehmet Terzi “ Türk atletlerin İzmir’de hedeflerine ulaşacağına inanıyorum” diyerek şunları ekledi: “Birkaç yeni ulusal rekor ve 12 ayda edinilen süper performanslar bizleri umutlandırdı. Eğer terfi edersek, Türkiye Atletizminde bir rekora imza atmış olacağız. İnanıyorum ki, ilk 3’de yerimizi alacağız”.

Türkiye erkek yâda bayan takımları, 2009’dan itibaren SPAR Avrupa Takımlar Şampiyonası olarak adlandırılan eski adıyla Avrupa Kupasında üst sıralarda hiç yer alamadı.

Yayın Tarihi : 14.06.2011 12:07:44
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.