Haber


EYOF’un ‘Altın Çocuğu’ Emin Öncel


EYOF’un ‘Altın Çocuğu’ Emin Öncel

Selim-Terzi-Emin-Öncel

Hollanda’da devam eden 12. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları atletizm müsabakalarında cirit atma finalinde Emin Öncel, altın madalya kazandı.

Utrecth kentinde devam eden müsabakalarda dördüncü günü geride kalırken, atletizmde ilk altın madalyamız Emin Öncel’den geldi. Final mücadelesinde tüm haklarında başarı sağlayan 97 doğumlu atletimiz, en iyi atışını 68.50 metre ile beşinci hakkında gerçekleştirerek madalyaya uzandı.
Bu sezonki en iyi derecesini bir buçuk metreden fazla geliştiren Emin, Ömer Oti ve Şeyma Gül’ün ardından madalya kazanan üçüncü isim oldu.

Yarışta gümüş madalya 66.96 ile Finlandiyalı Jyri Isokaanta’nın olurken, bronz madalyayı 65.73 metre ile Letonyalı Patriks Gailums kazandı.

Milli takım kafilemizin başkanlığını yapan Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Selim Terzi ile Emin Öncel, yarışın ardından madalya sevincini birlikte yaşadı.

Ayrıca, finallerde piste çıkan sporcularımızdan; Harun Akın, 110 metre engelli 14.17 ile altıncı oldu. Kızlar 4x100 metre bayrak takımımız ise 51.42 ile yedinci sırada yarışı tamamladı.

Yayın Tarihi : 19.07.2013 08:56:57
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.