Haber


Fatih Avan Finali Hedefliyor


Fatih Avan Finali Hedefliyor

Türk Milli Takımı'nın cirit kategorisinde en başarılı isimlerinden Fatih Avan çalışmalarını en iyi şekilde sürdürdüğünü, günü kurtarmak derdinden olmadığını ve geleceğini planladığını söyledi.

Antrenörü Metin Altıntaş ile 2007 yılından bu yana çalıştıklarını ve antrenörüne inandığını ifade eden Fatih Avan, ''Bu sezon başından bu yana çok kaliteli ve iyi bir antrenman süreci geçirdik. Form antrenmanlarına geçmeden Türkiye rekoru kırdım. Sezon içinde en iyi antrenman yarışlardır. Yarışlarda başarılı sonuçlar aldım. İzmir'deki Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda parmağımda sıkıntı vardı, ancak yine de ikinci oldum. Antrenmanlarımız Dünya Şampiyonası'na göre sürüyor. Çalışmalarımı günü kurtarmak üzerine değil, geleceğimi planlamak üzerine yapıyorum'' dedi.

İtalya'nın Pescara kentinde yapılan Akdeniz Oyunları'nda ilk kez 79 metrelik bir atış gerçekleştirdiğini belirten milli ciritçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''2009 yılından bu yana yaklaşık 5 metrelik bir artışım var. Bu gelişmede her şey etken diyebilirim. 'İnanmak, başarmanın yarısıdır' derler. Ben inanırım. Antrenörle uyum da çok önemlidir. Antrenöre inanmazsan, zaten başarılı olamazsın. Antrenöre inanmak gerekli. 2007 yılından bu yana Metin Altıntaş ile çalışıyorum. O tarihte 65 metrelik bir derecem vardı. 2009 yılında 79 metre attım. Bu yıl da ilk atışımda 80 metrelik derece gerçekleştirince bazı şeyleri aştığıma inandım. Şu an ortalama derecem 81-82 metre civarında. 6 yarışta, 82 ve 83 metre atmayı başardım.''

DÜNYA ŞAMPİYONASI FİNALİNDE YARIŞMAK İSTİYOR

Fatih Avan, önünde büyük organizasyonlardan Güney Kore'nin Daegu kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası bulunduğuna dikkati çekerek, ''Bizim ilk amacımız final yarışabilmek. Bu bizim için madalya kadar değerli'' dedi.

Dünya Şampiyonası'nın çok büyük bir organizasyon olduğunu vurgulayan milli sporcu sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu şampiyonaların farklı bir atmosferi var. Her sporcu gibi benim de amacım tüm organizasyonlarda madalya almak. Bizim ilk amacımız final yarışabilmek. Bu bizim için madalya kadar değerli bir şey. Çünkü dünya arenasında kendinizi tanıtmış olacaksınız. İlk 8 içine girerek madalyayı da zorlayabilmek. 84.69 metre attım. Madalya almak için iyi bir derece. Bazen 82 metre madalya alır, bazen de 88 metre madalya alamaz. Hayat böyle. Umut ederim, inşallah madalya alırım. Kış döneminde 6-8 saat arası çalışıyorum. Yaz döneminde bir tek bir çift antrenman yapıyorum. Çift yaptığımda 4-5 saat, tek yaptığımda da 2-3 saat oluyor. Genelde haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz. Dünya şampiyonasında madalya şansım var, ama çok fazla değil. İnşallah önümüzde iki ay gibi uzun bir dönem var. Dünya şampiyonasında 84 metreyi tekrarladığım takdirde madalya alma ihtimalim yüksek olduğuna inanıyorum.''

KENDİSİNE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

22 yaşındaki genç sporcu Fatih, şu ana kadar kendisine destek veren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Mehmet Akif Eğitim Fakültesi'ndeki yetkililere çok teşekkür ettiğini söyledi.

Burdur'daki okulunda okumakta biraz zorlandığını anlatan Fatih, ''Bundan önceki de yeni gelen rektörümüz de bizi desteklediler. Onlara teşekkür ediyorum. Yöneticilerimiz bize her zaman 'siz sporcusunuz. Normal insan değilsiniz. Yapmanız gereken ilk önce antrenman, sonra okul, sonra özel hayat. Siz bu ülkenin bayrağını dalgalandıracak insanlarsınız. Biz de sizlere elimizden gelen imkanları sağlayacağız' diyen yöneticilerim var. O yüzden çok şanslıyım. Hem federasyon, hem genel müdürlük olsun, bu konuda hme maddi ve hem de manevi destekleri oluyor Onlara da teşekkür ediyorum. Genel müdürlük ve federasyon bir aile gibidir'' diyerek sözlerini tamamladı.

ANTRENÖR ALTINTAŞ'IN GÖRÜŞLERİ

Fatih Avan'ın 2007 yılından bu yana antrenörlüğünü yapan Metin Altıntaş ise sporcusuna büyük destek vererek, ''Son iki senede büyük bir yol katetti. Bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Çalışmalardan memnun olduğunu ve iyi bir kış antrenmanı geçirdiklerini dile getiren Altıntaş, ''Ekim ayından bu zamana kadar geldik. Bulgaristan'daki Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda Fatih 80.19 metre atarak, hem Türkiye rekoru, hem de oyunlar rekorunu kırdı. Riga'daki şampiyonada 84.69 metre atarak Türkiye rekorunu geliştirdi (A) barajını geçmeyi başardı'' diye konuştu.

Önceliklerinin Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak olan 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası olduğuna dikkati çeken antrenör Altıntaş, şöyle devam etti:

''Bu şampiyonada mutlaka madalya alacağımıza eminiz. Dünya Üniversiteler Şampiyonası Çin'de yapılacak. Burada kesin kürsü bekliyoruz. Dünya Şampiyonası'na Ağustos ayında Çin'de hazırlanacağız. Dünya Şampiyonası'nda final yarışında yer alacağına inanıyorum. Dünya Şampiyonasında madalya almak çok zor. Rakipler çok kuvvetli. 84.69 metrelik atışını tekrarlarsa, madalya şansı var. İlk 8'e girerek final yarıştığı takdirde ben sporcumu madalya almış gibi görüyorum. Önce final, sonra ise madalyayı zorlayacak bir performans bekliyorum.''

Kulübü Fenerbahçe'nin de Fatih'e çok büyük bir destek verdiğini anlatan Metin Altıntaş, ''Fenerbahçe Kulübü'nün büyük destekleri olmuştur. Fatih'e kulübü olsun, genel müdürlük olsun ve federasyon olsun herkes destek oluyor. Bizimle olan herkese mahçup olmamak için biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz'' diye konuştu. (aa)

Yayın Tarihi : 8.07.2011 06:42:59
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.