Haber


Fatih Çintimar EXPO'da Medya Mensupları ile Buluştu


Fatih Çintimar EXPO'da Medya Mensupları ile Buluştu


Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, 21 Nisan günü yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi medya mensuplarına bilgiler verdi.
Fatih Cintimar, “Yaklaşık 1600 akreditasyon ile Dünya şöleni yaşayacağız” dedi.
Şampiyonanın yapılacağı EXPO alanında medya mensupları ile buluşan Fatih Çintimar, “Bu önemli şampiyona ile Türkiye’nin Dünya’ya tanıtımını yapacağız. 21 Nisan günü yapılacak olan bu yarışmanın en önemli özelliği en fazla olimpiyat kotası veren yarışma olması. Ferdi kotalarla beraber toplamda 80'e yakın kota hedefliyoruz. Açık alanda yapılacak olan şampiyonanın tüm hazırlıklarını tamamladık,’’diye konuştu
Alan içerisinde organizasyonu en iyi şekilde yapıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz diyen TAF başkanı Çintimar, ‘’Bu şekilde daha fazla organizasyona ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yaklaşık 1600 akredite ile dünyanın her yerinden katılım sağlanacak. Pazar günü Dünya şöleni yaşayacağız. 2 sporcu rekor hedefliyor. Ülkemizde ilk defa açık alan Dünya Yürüyüş Şampiyonası düzenlenecek. MIX bayrak takımında ilk 6'yı hedefliyoruz. Meryem Bekmez ve Salih Korkmaz bayrak takımında yarışacaklar. Sporcularımız olimpiyat kotası için yarışacak. Hedef, 6 yürüyüşçü sporcu ile ülkemizi Paris'te temsil edebilmek. Ülkemizde bu tarz önemli ve büyük yarışmalar oldu ama olimpik anlamda kota veren en büyük yarışma pazar günü Antalya'da yapılacak” dedi.

 

Yayın Tarihi : 19.04.2024 15:59:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.