Haber


Fatih Çintimar Paris Olimpiyatları Hedeflerini Açıkladı


Fatih Çintimar Paris Olimpiyatları Hedeflerini Açıkladı

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Hedeflerini açıkladı,  ''Hedef daha çok sporcuyla katılmak  ve madalya kazanmak''.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve beraberinde Atletizm Federasyonu Olimpik Performans Direktörü Doç. Dr. Işık Bayraktar ile birlikte Ankara Spor Yazarları Derneğinde bir basın toplantısı düzenleyerek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları hazırlıkları ile ilgili bir sunumlu basın toplantısı düzenlediler.

Federasyon Başkanı Fatih Çintimar  desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teşekkürlerini  sunarak, 2024 Olimpiyatları'na hazırlanırken , en güzel şekilde bütün organizasyonları gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirterek ''Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyatları'nda hedefi madalyalı bir olimpiyat olacaktır. Bir önceki olimpiyattan daha fazla sporcuyla 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmayı hedefliyoruz. Bunun için de bütün ekibimiz yoğun bir çalışma yapıyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum." dedi.

Türk atletizminin olimpiyatlara doğru hedefine kitlendiğini ifade eden Çintimar, "Daha iyi olması için hep birlikte destek olmamız gerekiyor. Olimpik kadromuzda 90 kişilik sporcumuz içinde altyapıdan gelen çocuklarımızın hemen hemen tamamına yakını bizim yetiştirdiğimiz çocuklar. 2022 yılında duyurmuştuk, artık dışarıdan transfer sporcu konusunu da kapatmıştık, inşallah bizim kendi gençlerimizle daha fazla emek vererek altyapıdan yukarıya doğru taşıyacağımız sporcularla yeni Ersu'lar (Şaşma), yeni Tuba'lar (Danışmaz), yeni Necati'ler (Er), yeni Eda'lar (Tuğsuz) çıkarabilmenin gayreti içerisinde yürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sunumu hazırlayan  Atletizm Federasyonu Olimpik Performans Direktörü Doç. Dr. Işık Bayraktar;  2024 Paris Podyum Hedefli Sporcularımız ve 2024 Yılı Hedef Yarışmalarımız hakkında  bilgi verdi. Bayraktar, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da 21 Mart 2024'te düzenlenecek Dünya Yürüyüş Takım Kupası'nın çok önemli olduğunu belirterek, "Bu yarışmada yürüyüş bayrak takımında hedef grubumuzla kota almak istiyoruz. Halihazırda bir yürüyüş sporcumuz kota almıştı. 2024 Paris için podyum hedefli sporcu projesi oluşturduk bu kapsamda 11 sporcumuzun detaylı takiplerini yapıyoruz." diye konuştu.

 

Yayın Tarihi : 20.09.2023 13:27:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.