Haber


Fatih Ciriti Finale Gönderdi


Fatih Ciriti Finale Gönderdi

Daegu'da süren Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler cirit atmada Fatih AVAN üçüncü hakkında 81.94 metre yaparak cumartesi günü yapılacak finallere katılma hakkı kazandı.

B Grubu’nda mücadele eden Fatih, ciriti ilk hakkında 80.27 metreye gönderdi. İkinci hakkında 77.68 m. ile kötü bir derece elde eden milli sporcu, son hakkında son sözü söyledi.

82.50 metrenin baraj olduğu elemelerde, Fatih’in grubunda bu dereceyi geçen olmadı. En iyi 12 dereceyi elde eden sporcuların finale kaldığı yarışlarda Fatih en iyi beşinci atışı yaparak finalin yolunu tuttu. Fatih geçen ay Shenzhen'de düzenlenen Üniversite Yaz Oyunları'nda altın madalya kazanmıştı.

Milli ciritçi Fatih Avan finale yükselmesinin ardından yaptığı açıklamada, finalde de ilk beş içinde olmak için mücadele edeceğini söyledi. Yarışmaya biraz stresli çıktığını anlatan Fatih AVAN, sözlerini şöyle tamamladı:

''İki sene önceki dünya şampiyonasında bir şanssızlık yaşamıştım. Burada onun stresiyle yarışmaya çıktım ve iyi de başladım. İlk atışım finale kalabilecek düzeydeydi. Ancak son atış öncesi elenme tehlikesi yaşayınca büyük strese girdim. Çok şükür son atışımla finale kalmayı başardım. Zaten finalden çok, elemeden çekiniyorduk. Finalin havası başka olur. Finalde de ilk 5 içinde olmaya çalışacağım.''

100 metre engel branşında yarışan Avrupa Şampiyonu Atletizmiz Nevin YANIT ise 13.07lik derece ile yarı finale yükseldi.

1500 metre bayanlarda Tuğba KARAKAYA ise yarışı 4:08.14'lük derecesiyle sekizinci bitirdi. Milli atlet, 1500 metre yarı finalinde 4:08.58'lik derecesiyle serisini birinci tamamlamıştı. 20 yaşındaki Tuğba, 2012'de Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede Türkiye'yi temsil edecek.

 

Yayın Tarihi : 2.09.2011 09:35:51
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.