Haber


Federasyon Deneme Yarışmaları Mersin’de Yapıldı


Federasyon Deneme Yarışmaları Mersin’de Yapıldı

Federasyon-Deneme-Yarışmaları-Mersin

Türkiye Atletizm Şampiyonası öncesi sporcuların kendilerini son kez görme fırsatı bulacağı Büyükler Federasyon Deneme Yarışmaları, 25-26 Mayıs günlerinde Mersin’de yapıldı.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde, 20-30 Haziran günlerinde yapılacak oyunların provasının yapıldığı yarışmalarda tesislerin fiziksel alanlarının yanı sıra oyun yönetim sistemi, ulaşım ve benzer konularda gelinen son durumların da değerlendirmesi yapıldı.

İki gün süren yarışmaları Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, IAAF Teknik Delegesi Ozrem Karamata, TAF Genel Sekreter Nihat Doker, Mersin Genel Koordinatör Yardımcısı Fatih Çintimar, Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Şahin Ertem ile Türkiye Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or, Eğitim Kurulu Başkanı Cahit Yüksel, Selahattin Yıldız, Nejat Kök, TAF Ankara Şube Müdürü İhsan Mert de takip etti.

Kadınlar 100 metrede İzmirli Hatice Öztürk, 12.00’lık derecesiyle başarılı bir sonuç elde etti. 94 doğumlu atlet, Nora Güner’e ait Türkiye rekorunun saniyenin yüzde 75’i uzağında kaldı. Çekiç atmada ise Türkiye rekorunun sahibi Tuğçe Şahutoğlu, kadınlarda yarışmaların dikkat çeken bir diğer ismiydi. Mersinli atlet, altı hakkının dördünde 70 metreyi geçerken, 71.09 metre ile bu sezonki en iyi derecesini yaptı.

Erkeklerde ise 100 metre finali ve 400 metre branşları öne çıkan yarışmalardı. Türkiye rekorunun sahibi İzzet Safer, 10.53’lük derecesiyle ilk sırayı alırken, Emrah Altunkalem de 10.92 ile varış çizgisine ikinci geldi. Büyük bir çekişmenin yaşandığı ve ilk sırayı alan atleti 0.04 saniyenin belirlediği 400 metrede 47.83 ile Buğra Han Kocabeyoğlu varışa ilk sırada geldi. Halit Kılıç ise 47.87’lik derecesiyle ikinci sırayı aldı.

Paralimpik kategoride düzenlenen 1500 metre yarışında üç atlet yarıştı. Ömer Cantay 3:40.44’lük derecesiyle varış çizgisine ilk sırada gelirken, 4:08.28 ile Birol Kamar ikinci, 5:11.72 ile Aziz Yıldız da üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlar Sonuçları için Tıklayın

Erkekler Sonuçları için Tıklayın

Yayın Tarihi : 26.05.2013 08:39:18
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.