Haber


Fransa’da Zirve Türkiye’nin


Fransa’da Zirve Türkiye’nin

Dünya-Yıldızlar-Dağ-Koşusu-Kupası

Fransa’da yapılan 8. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası’nda milli sporcularımız kızlarda ve erkeklerde şampiyon oldu. Milli sporcularımız, 2012’nin ardından 2013’te de zirvede yer aldı.

Gap kentinde yapılan yarışmalarda Türkiye’nin yanı sıra ev sahibi Fransa ile İtalya, Slovenya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, İngiltere, İrlanda, Bulgaristan, Polonya, İskoçya, Galler yer alırken, Hollanda ve Macaristan da ilk kez mücadele etti.

15 ülkeden 1996 ve 1997 doğumlu 37 kız, 44 erkek ile rekor katılım olduğu yarışmalarda milli takımımız kızlar ve erkeklerde şampiyon kupasını kaldırdı.

Kızlarda mücadele eden Türkiye şampiyonu, Balkan üçüncüsü Burcu Subatan, zaman zaman 26 dereceyi bulan sıcaklıkta koşulan 2.55 kilometrelik parkuru ilk sırada tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. 300 metreden sonra yarışın liderliğini alan milli atlet, ikinci kilometre geçilirken Rusya, Polonya ve Gallerli rakipleri ile verdiği birincilik mücadelesini 13:24’lük derecesiyle kazandı. İkinciliği 13:38 ile Polonyalı Magdalena Dias alırken, Gallerli Georgia Garner de 13:47’lik derecesiyle üçüncü sırayı elde etti.

Yasemin Zengin’in 14:16 ile dokuzuncu olduğu mücadelede Songül Arslan da 14:19’luk derecesiyle 10’uncu sırayı alarak takım sıralamasında liderliği getirdi. 20 puana ulaşan yıldız kızlarımız şampiyonluk kupasını kaldırırken, 24 puan toplayan Polonya’nın ikinci, Rusya da 36 puanla üçüncü oldu.

Kürsünün İlk İki Sırası Sporcularımızın

44 sporcunun mücadele ettiği erkekler mücadelesinde ise milli sporcularımız ilk iki sırayı alarak büyük bir başarıya imza attı.

5.3 kilometrelik parkuru Onur Aras’ın önünde yaklaşık 1 dakikalık fark ile kazanan Rıdvan Yılmaz, 23:53 ile varış çizgisine geldi. Davide Magnini ile ikincilik mücadelesine giren Onur Aras da İtalyan rakibinin dokuz saniye önünde yarışı ikinci tamamlamayı başardı. Davide Magnini ise 24:55 ile üçüncü oldu.

Cengiz Aktaş’ın da 26:43’lük derecesiyle 14’üncü olduğu mücadele sonunda takım sıralamasında 17 puana ulaşan yıldız erkeklerimiz kürsünün ilk sırasını alarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Britanya’nın 29 puan ile ikinci olduğu yarışmalarda ilk kez kürsüye çıkma başarısı gösteren ev sahibi Fransa da üçüncü sırayı aldı.

 

Ferdi Sonuçlar için Tıklayın

Takım Sonuçları için Tıklayın

[flagallery gid=31 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 8.07.2013 13:45:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.