Haber


Genç Milli Takımımız Yurda Döndü


Genç Milli Takımımız Yurda Döndü

Genç-Milli-Takımı

İtalya’nın Rieti kentinde düzenlenen 22. Avrupa Gençler Şampiyonası’nda mücadele eden genç milli takım kafilemiz, İstanbul’a geldi.

Atatürk Havalimanı’na gelen milli takım kafilemizi karşılayanlar arasında Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyesi İpek Özgüden Özen de yer alırken, sporculara çiçek takdim edildi.

Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Avrupa Gençler Şampiyonası’ndan üçü altın, ikisi gümüş, biri bronz olmak üzere altı madalya ile döndüklerini belirterek, “46 ülkenin katıldığı şampiyonada, madalya sıralamasında beşinci sırayı aldık. Bildiğiniz gibi, büyüklerde de son iki Avrupa Şampiyonası’nda beşinciliği elde etmiştik, gençlerimiz büyüklerden aşağı kalmadıklarını gösterdiler” dedi.

Elde edilen başarının birkaç branşta sınırlı olmadığını, genel bir başarı grafiklerini olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Terzi, “Temmuz ayında aslında Türk atletizminin geleceği hakkında fikir verecek yarışmalar dizisi vardı. Avrupa Gençler Şampiyonası’nın yanı sıra, Dünya Yıldızlar Şampiyonası, Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası ve Avrupa Yıldızlar Olimpik Oyunları birbirini izledi. Madalya almadığımız, hatta altın madalyasız tek şampiyona geçirmedik. Bu yarışmalarda, 15 ile 22 yaş arasındaki atletlerimiz pistlere çıktılar ve başarılara imza attılar. Sistemli projelerimizin ve verilen desteğin ürünü olan, aynı yaş grubunda ve daha küçük yaşlardaki atletlerimizle, Türk atletizminin gelecek en az 10 yılı teminat altındadır.” şeklinde konuştu.

En Başarılı Şampiyona

18-21 Temmuz günlerinde yapılan yarışmalarda toplamda altı madalya kazanan genç milli takımımız, tarihin en başarılı organizasyonunu geride bıraktı.

1999 yılında Litvanya’da iki altın, iki gümüş ile bir bronz madalya kazanan milli takımımız, İtalya’da bu başarısının üstünde bir performans sergiledi. Madalya sıralamasında Rusya, Britanya, Almanya ve Polonya’nın ardından dördüncü sırada yer alan milli takımımızda Emel Dereli gülle atmada, Ali Kaya 5 bin ve 10 bin metrede altın, Süleyman Bekmezci 1500, Emin Hatuna Tuna 3000 bin metrede gümüş, Ersin Tekal de 3000 metre engellide bronz madalya kazandı.

Bu madalyalar ile birlikte Avrupa Gençler Şampiyonası tarihinde madalya sayımızı 9 altın, 11 gümüş, 5 bronz ile toplamda 25 madalyaya çıkarttık.

Madalya alan ve mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik eder, kariyerlerinde üstün başarılar dileriz.

Yayın Tarihi : 22.07.2013 11:48:32
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.