Haber


Gençler Liginde Kadınlarda ve Erkeklerde Fenerbahçe Şampiyon Oldu


Gençler Liginde Kadınlarda ve Erkeklerde Fenerbahçe Şampiyon Oldu

atlet_16 - Kopya

Akçaabat Söğütlü Atletizm Tesisleri’nde düzenlenen Kulüplerarası Gençler Atletizm Ligi’nde kadınlarda ve erkeklerde Fenerbahçe Spor Kulübü şampiyon oldu.

Sıcak ve nemli havada yarışan genç atletler, kulüplerine puan kazandırabilmek için kıyasıya bir mücadele sergiledi. Şampiyonanın ikinci gününde kadınlar ve erkeklerde toplam 19 branşta yapılan müsabakalar, yarışmaları izleyen atletizm severlere zaman zaman heyecanlı anlar yaşattı.

İki gün süren müsabakalar sonucunda genç kadınlarda 133 puanla Fenebahçe Spor Kulübü birinci, 130 puanla Enka Spor Kulübü ikinci, 105 puanla Beşiktaş Jimnastik Kulübü ise üçüncü oldu.

Genç erkeklerde ise yine Fenerbahçe Spor Kulübü 141 puanla şampiyon oldu. 124 puanla Enka Spor Kulübü ikincilik kürsüsüne çıkarken, Kocaeli Darıca Belediyesi 118 puanla üçüncü sırada yer aldı.

İlk üç sıraya giren kulüplere kupalarını, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekilleri Ergüder Uzun ile Fikret Çetinkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Durucasu, Meksika Olimpiyatları dördüncüsü İsmail Akçay ve atletizm camiasının duayenlerinden Selahattin Yıldız verdi.

Fenerbahçe’nin şampiyon olan genç kadınlar ve genç erkekler takımları, önümüzdeki sene Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Gençler Yarışmaları’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.  

Kulüplerarası Gençler Atletizm Ligi’nin sonuçları için tıklayınız:

Genç Kadınlar

Genç Erkekler

[flagallery gid=45 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 21.08.2013 18:45:40
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.