Haber


Göteborg’da İlk Sahne Hüseyin Atıcı’nın


Göteborg’da İlk Sahne Hüseyin Atıcı’nın

huseyinatıcı

İsveç'in Göteborg kentindeki 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası heyecanı, bu akşam, Milli atletimiz Hüseyin Atıcı’nın da yer alacağı gülle atmada yapılacak eleme yarışmaları ile başlıyor.

Resmi açılışı 1 Mart Cuma günü yapılacak 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nın heyecanı, bugünden itibaren başlıyor. Scandinavium Arena'nın yanındaki Market Meydanı'nda yapılacak açılış etkinliklerinin ardından biletsiz seyircilere de açık olarak yapılacak yarışma, TSİ 20.00'de başlayacak.

Türkiye rekortmeni Milli atlet Hüseyin Atıcı da bu akşam yapılacak eleme yarışmasında piste çıkacak. Geçen hafta Balkan Salon Şampiyonası'nda kendisine ait rekoru 19.50'ye yükselten, geçen yıl Helsinki'de Avrupa dördüncüsü olan Atıcı, güçlü mücadele edecek.

2011’de Paris'te düzenlenen şampiyonanın galibi 35 yaşındaki Alman Ralf Bartels ve üçüncüsü Maksim Sidorov, Avrupa'da 20.73 ile yılın en iyi atışının sahibi Çek Martin Stasek, İstanbul'daki Balkan Salon Şampiyonası’nda 20.54 atan Sırp Asmir Kolasinac, Hüseyin’in rakipleri arasında yer alıyor.

Gülle atma elemesinde 26 atlet yer alıyor. Eleme yarışmasının ardından 8 atlet, Cuma akşamı TSİ 19:45'te yapılacak final müsabakasında madalya için yarışma şansı elde edecek.

Eleme yarışmasını, http://eurovision.digotel.com/ea/index.html linkine tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yayın Tarihi : 28.02.2013 15:28:24
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.