Haber


Göteborg'da Sahne 6 Atletimizin


Göteborg'da Sahne 6 Atletimizin

sampiyonann

32. Avrupa Salon Şampiyonası’nda bugün altı atletimiz ülkemizi temsil edecek. Halil Akkaş ve Polat Kemboi Arıkan 3000 metre finalinde madalya için koşarken, Yavuz Can 400 metrede yarı final, Dudu Karakaya 3000, Aksel Gürcan 60 metre ve İlham Tanui Özbilen de 1500 metrede elemeleri geçmek için ter dökecek.

Göteborg’da düzenlenen şampiyonada heyecan ikinci gün yarışmaları ile devam ediyor. Birinci gün Nevin Yanıt’ın altın madalya almasının ardından bugün iki atletimiz final koşacak. Bir atletimizin yarı final koşacağı günde ikisi kadın üç atletimiz de elemeleri geçmek için piste çıkacak.

3000 metrede final koşacak Halil Akkaş ve Polat Kemboi Arıkan, güçlü rakiplerinin arasından sıyrılarak kürsüye çıkma mücadelesi verecek. Elemelerdeki en iyi dereceyi elde eden Azeri Hayle İbrahimov, İrlandalı Ciaran Olionaird, Fransız Florian Carvalho ve Yoann Kowal, İspanyol, Roberto Alaiz ve Juan Carlos Higuero, Norveçli Henrik Ingebrigtsen, Belçikalı Lander Tijtgat, İsveçli Adil Bouafif ile Andrey Safronov Millilerimizin madalya mücadelesi vereceği isimler.

3000 metre finali TSİ 19:20’de koşulacak.

Milli atlet Yavuz Can da 400 metrede serisini üçüncü sırada bitirip, ilk iki arasına girememesine rağmen en iyi dereceyi yapan diğer 4 atlet arasında yer almayı başardı ve yarı finale yükseldi. Milli atlet, bugün saat 18.45’te yarı finalde yarışacak.

Üç Atlet de İlk Kez Piste Çıkacak

Şampiyonanın ikinci gününde üç atletimiz ilk kez Avrupalı sporseverlerin karşısına çıkacak. Dudu Karakaya 3000, Aksel Gürcan 60 metrede yarışırken, İlham Tanui Özbilen de 1500 metrede ülkemizi temsil edecek.

Piste çıkacak ilk isim Dudu Karakaya olacak. İki seri halinde koşulacak elemelerde birinci seride 1235 göğüs numarası ile koşacak Dudu’nun yarışı 13:25’te başlayacak. Serilerde ilk dört sırayı alan atletler direkt olarak final vizesi alacak. 12 atletin mücadele edeceği finalde koşacak son dört ise en iyi dereceyle yarışı tamamlayan isimlerden olacak.

Dudu Karakaya, adını 12 atlet arasında yazdırması halinde 3 Mart Pazar günü saat 13:10’da madalya mücadelesi verecek.

Kadınlarda bu kez gözümüzü 60 metre elemelerine çevireceğiz. Aksel Gürcan’ın yer alacağı yarış, üç seri halinde koşulacak. 1973 doğumlu atlet, 1234 göğüs numarası ile genç ve güçlü rakipleri arasında final vizesi arayacak. Milli atlet, saat 14:35’te başlayacak birinci seride piste çıkacak.

Serilerde ilk dördün direkt yarı final koşmaya hak kazanacağı yarışlarda son dört ismi, en iyi sürelere belirleyecek. 3 Mart Pazar günü yarı final serileri 17:30’da, final ise 19:15’te koşulacak.

İlham Tanui Özbilen Madalya Peşinde

Milli atlet İlham Tanui Özbilen, 3:37.49’luk sezon derecesi ile geldiği şampiyonada, 1500 metrenin favorileri arasında gösteriliyor. Saat 14:10’da başlayacak elemelerde birinci seride piste çıkacak İlham, 299 göğüs numarası ile finale kalabilmek için ter dökecek.

Üç seri halinde yapılacak elemelerde serilerinde ilk iki sırayı alan 6 atlet final biletini cebine koyarken, diğer üç isim de en iyi sürede varış çizgisine gelen atletler olacak.

1500 metrede final ise 3 Mart Pazar günü saat 19:00’da koşulacak.

Şampiyona, Trtspor ve Eurosport’tan canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, Eurovision’un WEB TV’si de http://eurovision.digotel.com/ea/index.html linki üzerinden tüm yarışları canlı olarak veriyor. 

Yayın Tarihi : 2.03.2013 08:55:42
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.