Haber


Gülcan Mıngır ve Fatih Avan Bronz Madalya Kazandı


Gülcan Mıngır ve Fatih Avan Bronz Madalya Kazandı

Gülcan-Mıngır-Fatih-Avan

Rusya’nın Kazan kentinde devam eden 27. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları atletizm müsabakalarının dördüncü gününde Gülcan Mıngır 3000 metre engellide, Fatih Avan da cirit atma mücadelesinde bronz madalya kazandı. Üç sporcumuz ise finale yükselme başarısı gösterdi.

Kazan Şehir Stadyumu’nda yapılan atletizm müsabakalarının dördüncü gününde kadınlarda 20 kilometre ferdi yürüyüş, 20 kilometre takım yürüyüş, çekiç atma, sırıkla atlama, 200 metre, 100 ve 3000 metre engelli; erkeklerde ise 200 metre, cirit atma ve 400 metre engelli branşlarında madalyalar sahiplerini buldu.

Cirit atma finalinde yarışan Fatih Avan, 14 sporcu ile madalya mücadelesi verdi. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi adına yarışan Dünya beşincisi milli atletimiz, beş başarılı atış gerçekleştirdi. 80 metreyi geçen üç sporcu arasında yer alan Fatih, dördüncü hakkında 81.24 metre ile en iyi atışını yaptı ve üçüncü sırayı alarak bronz madalyanın sahibi oldu. Rus Dmirty Tarabin’in 83.11 metre ile altın madalyayı kazandığı mücadelede gümüş madalya 81.63 metre ile Güney Amerikalı John Robert Oosthuizen’in oldu.

Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları altın madalya kazanan milli atlet, 2011’de Çin’de düzenlenen oyunlarda altın madalyanın sahibi olmuştu.

Gülcan Mıngır’ın İlk Madalyası

Avrupa şampiyonu Gülcan Mıngır, 3000 metre engellide Akdeniz Oyunları’nın ardından Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda da ilk madalyasını kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi adına yarışan milli atlet, Olimpiyat şampiyonu Rus Yulia Zaripova’nın açık ara farkla oyunlar rekoru kırarak kazandığı yarışı bu yılki en iyi ikinci derecesi olan 9:45.88 ile tamamlayarak üçüncü oldu. Mersin’de bronz madalya getiren derecesinden saniyenin yüzde 60’ı farkla daha iyi koşan milli atlet, 2013 yılında uluslararası müsabakalardaki ikinci madalyasını elde etti.

Tuğba Koyuncu, Burcu Ayhan Yüksel ve Kemal Koyuncu Finalde

Kazan’daki elemelerde mücadele eden atletlerimizden Tuğba Koyuncu, Burcu Ayhan Yüksel ve Kemal Koyuncu da finale yükselme başarısı gösterdi. Üç sporcumuz da madalya mücadelesine 12 Temmuz Cuma günü çıkacak.

Kayseri Erciyes Üniversitesi adına yarışan Tuğba Koyuncu, 1500 metre elemelerinin ilk serinde piste çıktı. Türkiye şampiyonu, Akdeniz Oyunları üçüncüsü milli atlet yarışı 4:15.93 ile ilk sırada tamamlayarak finale yükseldi.

Yüksek atlama Türkiye şampiyonu ve rekortmeni Burcu Ayhan Yüksel de Kazan’da madalya mücadelesi verecek. Mersin Üniversitesi adına yarışan Akdeniz Oyunları şampiyonu milli atlet, A grubunda yer aldığı elemelerde 1.84 metre yüksekliği Rus Maria Kuchina ile birlikte başarıyla geçip birinciliği paylaştı.

Günün finale yükselen son ismi ise Kemal Koyuncu oldu. Milli atlet, elemelerde serisini 14:12.10’luk derecesiyle yedinci tamamladı ve finale yükseldi.

Yayın Tarihi : 10.07.2013 18:47:58
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.