Haber


GÖZÜ MADALYADA


GÖZÜ MADALYADA

 

GÖZÜ MADALYADA

Paris’te yapılacak olan Salon Atletizm Şampiyonası’nda 3000 metrede yarıŞacak olan Halil AkkaŞ, “Sakatlıktan yeni çıktım. Ama çok hırslıyım. Hedefim madalya” dedi.

31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 3000 metrede piste çıkacak milli atlet Halil AkkaŞ, uzun süren sakatlıĞının ardından Paris'te madalya için koŞacak. Fransa'nın baŞkenti Paris'te yarın baŞlayacak 31. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi 3000 metrede Mert Gırmalegese ile birlikte temsil edecek AkkaŞ, yarıŞ öncesi performansını deĞerlendirdi.

DERECEM MADALYAYA YAKIN

Pekin-2008'den sonra uzun süren sakatlık dönemi geçirdiĞini hatırlatan AkkaŞ, ''Bu sakatlıĞın ardından, iki hafta önce Belçika'nın Gent kentinde 7:48.41 ile Avrupa'nın en iyi dördüncü derecesini yaptım'' dedi.Şu anda durumunun gayet iyi olduĞunu belirten AkkaŞ, ''Bu Şampiyona için sakatlıktan sonra kendimi gösterebileceĞim en önemli yarıŞ diyebilirim. Tabii önemli olan, aĞustos ayında düzenlenecek Güney Kore'deki dünya Şampiyonası. Ancak burası, bizim için oranın bir göstergesi olacak'' diye konuŞtu.Türkiye'ye güzel sonuçlarla döneceĞine inandıĞını dile getiren milli sporcu, ''Madalya için koŞacaĞım. Şampiyonanın ilk gününde elemeleri geçip, madalyaya doĞru ilerleyeceĞime inanıyorum. Finalde, iyi bir taktikle ülkeme madalya kazandırmak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

BU DEFA OLACAK

AkkaŞ'ın antrenörü Ramazan Kutlu da sporcusunun, Türkiye'nin son yıllarda yetiŞtirdiĞi baŞarılı atletlerden biri olduĞunu belirtti. Bu sene AkkaŞ'ın çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiĞini anlatan Kutlu, ''Halil'in, dünya ve Avrupa Şampiyonalarında kaçırmıŞ olduĞu madalyaları umarız bu Şampiyonada alırız. Hedefimiz madalya, ancak rengi ne olur yarıŞlardan sonra göreceĞiz'' dedi. Sporcusunun, dünya ve Avrupa Şampiyonalarında elde ettiĞi dördüncülüklere atfen de Kutlu, ''Bu sene bu ŞanssızlıĞı kıralım istiyoruz'' diye konuŞtu.(aa)

Yayın Tarihi : 3.03.2011 07:10:58
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.