Haber


Hasankeyf Tarihi Kent Koşusu İlk Kez Koşuldu


Hasankeyf Tarihi Kent Koşusu İlk Kez Koşuldu

 

IMG_0110

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Hasankeyf Tarihi Kent Koşusu, 2 Haziran Pazar günü koşuldu.

Batman Valiliği, Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Batman Atletizm İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 15 kilometrelik koşuya yedisi yabancı 65 sporcu katıldı.

Tarihi kent koşusunu Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Genel Sekreter Nihat Doker Hasankeyf Kaymakamı Coşkun Dilşad Taşkın, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen Batman Spor Hizmetleri İl Müdürü Aydın Ekinci’ de takip etti.

Suçeken mevkiinde başlayıp tarihi Hasankeyf Köprüsü'nde sona eren koşuyu kadınlarda Senem Çağlan 48:10’luk derecesiyle kazandı. 49:20 ile Mehtap Sızmaz ikinci olurken, 49:50’lik derecesiyle Süheyla Adıyaman da üçüncü sırayı aldı.

Erkeklerde ise Kenyalı Moses Too 43:10’luk derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı. Etiyopyalı Alemetu Beachew’in 44:30 ile ikinci olduğu yarışta üçüncülüğü 44:50’lik derecesiyle Batman Petrolspor takımından Muzaffer Bayram elde etti.

Hasankeyf Tarihi Kent Koşusu’nda toplam 21 bin TL’lik para ödülü dağıtıldı. Kadın ve erkeklerde ilk 20 dereceyi yapan atlet para ödülü alırken, ilk sırayı alan atlet 2500 TL, ikinci 2 bin TL, üçüncü de Bin TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

[flagallery gid=15 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 3.06.2013 15:34:03
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.