Haber


Hedef 2012 Londra !


Hedef 2012 Londra !

Güney Kore'nin Daegu kentinde 27 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası öncesi, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, milli sporcuların son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

En büyük hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatları olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, "Sporcularımızın bu seneki performansları bizi çok memnun etti. Şu ana kadar 8 tane olimpiyat (A) Barajı, 9 tane de (B) barajı geçirdik. Olimpiyatlara hak kazanan federasyonlar arasında 17 kişiyi biz garantiledik. Pekin Olimpiyatları'na 16 kişi gitmiştik ama 2012 Londra Olimpiyatları'na 25 kişinin üzerinde bir sayıyla gitmeyi hedefliyoruz. Madalya sayılarımızı da çoğaltmaya çalışıyoruz" dedi.

"Sporda Büyük Ülkelerin Arasına Girdik"

İzmir'de Avrupa Takımlar Şampiyonası'nı organize ettiklerini hatırlatan Mehmet Terzi, "Atletizmde Türkiye olarak 2. ligde mücadele ettik yıllarca. Son 3 yıldır 1. ligde mücadele ediyorduk ve şampiyon olarak süper lige yükseldik. Sporda çok büyük ülkeler arasına girdik. Almanya, Fransa, İtalya vb. Daha önceleri ayrı kategorilerde hesaplama yapılıyordu ama artık tek bir çatı altında topladılar. Bayanlarda ve erkeklerde aldığımız madalyalarla 9 tane birincilik elde ettik. Geçen sene Barcelona'da yapılan Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda 4 madalya almıştık. Ondan sonra Avrupa Krosta, Avrupa Salon'da ve Avrupa Atmada 2'şer madalya aldık. Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 4 madalya aldık. 23 yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda 5 madalya ile 12 finalde yarıştılar. Bu sene de Dünya Şampiyonasında yarışacak sporcu sayımız 19 olarak gözüküyor. 1 yıla baktığımızda sporcularımız 65 madalya almışlar ve bu da Türk Atletizm tarihinde bir ilk olarak gözüküyor. Balkan Şampiyonalarında kazanılan madalyalar başarı olarak gözüküyor ama bu değişti" ifadelerini kullandı.

"2016 Avrupa Atletizm Şampiyonasını Alırsak, Büyük Bir Sportif Başarı Elde Etmiş Olacağız"

2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için müracatta bulunduklarını yineleyen Terzi, toplantının olumlu geçtiğini belirterek, "Eğer bu şampiyonayı da alırsak hem organizasyon hem de sportif başarı olarak iyi bir duruma gelmiş olacağız. Bundan sonra da Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlarda yarışacak sporcu sayımızı arttırmaya çalışacağız. Türkiye'nin hak ettiği yere gelebilmesi için gece gündüz çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Dereceleri En Üst Seviyeye Çıkaracağız"

Başarı çıtası olarak sadece kazanılan madalyalara bakılmasının doğru olmadığını söyleyen federasyon başkanı Terzi, "Spor kültürü ve bilinci yerleştikten sonra bunları bilmemiz gerekiyor. Tabiki madalya almalıyız ama nerelerde neler yapabiliriz bunları da bilmemiz gerekiyor. Her sporcu her zaman başarılı olamayabilir. Performans yükseltme dönemleri de 2 aylık bir süre zarfını kapsıyor. Yarışlarda hedefimiz madalya ama finalde yarışacak sporcular da önemli. Daha öncesinde Nisan ayında program yapıyorduk. Ağustos ayında programımızı yaptık. Bizim tüm hedefimiz Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz sporcularımızın derecelerini en üst seviyeye çıkarmak. Geçtiğimiz günlerde burada süper lig yarışmalarımız vardı. Türkiye rekorları kırıldı ve barajlar aşıldı. Sporcularımızın şu anki formları güzel ve bunu Dünya Şampiyonası'na da yansıtacaklarını düşünüyorum. Çalışmalarımız bu yönde ilerliyor" diye konuştu.

Yayın Tarihi : 7.08.2011 19:15:01
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.