Haber


Himmet Kirzuk'u Rahmetle Andık


Himmet Kirzuk'u Rahmetle Andık

IMG_7014

Yıllar boyu birçok atletin yetişmesinde büyük emeği olan Atletizm duayenlerinden eski milli atlet ve Milli Takım antrenörü Himmet Kirzuk’u ölümünün beşinci yılında saygıyla andık.

Orhan Altan Kondisyon Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine rahmetli Himmet Kirzuk’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Yalçınoğlu, Eski Federasyon Başkanı Mehmet Yurdadön, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Milli Atlet ve Gelişmekte Olan Spor Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, antrenör Artun Talay, milli atletler Necdet Ayaz, Ayhan İnanlı, Serap Aktaş, Veli Ballı, Ankara Atletizm İl Temsilcisi Ali Çelik ve Şube Müdürü İhsan Mert katıldı.

Törene katılanlar, Himmet Kirzuk hakkında kısa birer konuşma yaptılar.

HİMMET KİRZUK KİMDİR?

Uzun yıllar atletizme hizmet eden 1940 Kars Sarıkamış doğumlu eski milli atlet ve milli takım antrenörlerinden Himmet Kirzuk 26 Temmuz 2008 tarihinde vefat etti.

Türk atletizmine birçok atletin yetişmesinde büyük emeği olan Himmet Kirzuk, Mehmet Yurdadön, Mehmet Terzi, Veli Ballı, Mehmet Akgün, Ayhan İnanlı, İbrahim Doğan, Cihangir Demirel, Abdil Ceylan, Bekir Karayel gibi birçok ünlü atletin antrenörlüğünü yaptı.

[flagallery gid=41 name=Gallery]

Yayın Tarihi : 15.08.2013 07:27:24
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.