Haber


Türkiye Rekoru Finale Yetmedi


Türkiye Rekoru Finale Yetmedi

hhh

32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda gülle atmada ülkemizi temsil eden Hüseyin Atıcı, elemelerde Türkiye salon rekoru kırmasına rağmen finale kalamadı. 

Resmi açılışı 1 Mart Cuma günü yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası heyecanı, bu akşam Market Meydanı’nda yapılan açılış etkinlikleri ve erkekler gülle atma eleme yarışması ile başladı.

Eleme yarışmasında ülkemizi temsil eden Milli atlet Hüseyin Atıcı, ilk hakkında 19.46, ikinci hakkında da 19.41 metre attı. Üçüncü hakkında gülleyi 19.59 metre atan Hüseyin, Türkiye salon rekoru kırmasına rağmen finale adını yazdıramadı.

İlk 8 sekiz atletin final vizesi aldığı elemede Hüseyin, 19.59’luk derecesiyle 11’inci oldu.

Hüseyin, geçtiğimiz hafta Balkan Salon Şampiyonası’nda 19.50 metrelik derecesiyle kırdığı Türkiye salon rekorunu, Göteborg’da 9 santim geliştirdi.

Üç atletin 20 metreyi geçebildiği elemelerde ilk sırayı, Balkan Salon Şampiyonası’nda da yarışan Sırp Asmir Kolasinac, 20.31’lik derecesiyle aldı.

Finale kalan Sırbistan’dan Asmir Kolasinac, İsveç’ten Niklas Arrhenius, Bosna Hersek’ten Hamza Alic, Portekiz’den Marco Fortes, Çek Cumhuriyeti’nden Ladislav Prasil, Almanya’dan Marco Schmidt ve Ralf Bartels ile Rusya’dan Aleksandr Bulanov, 1 Mart Cuma günü TSİ 19:15’te altın madalya mücadelesi verecek. 

Yayın Tarihi : 28.02.2013 19:24:30
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.