Haber


Hüseyin Atıcı’dan Büyük Başarı


Hüseyin Atıcı’dan Büyük Başarı

Bursa’da devam eden Türkiye Nurullah İvak Atmalar Şampiyonasında gülle atmada yarışan Hüseyin Atıcı 20.30’luk derecesi ile 20 metrenin üzerine çıkan ilk Türk atlet oldu.

Aynı zamanda bu büyük derecesi ile hem Türkiye rekoru kırdı hem de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları B barajını geçerek Londra vizesi aldı.

Hüseyin Atıcı ile birlikte 2012 Londra Olimpiyat Oyunları A barajını geçen sporcu sayımız 16, B barajını geçen sporcu sayımız ise 8 oldu. Toplamda barajı geçen sporcu sayımız yirmi dörte ulaştı.

Rekorlar Kırılıyor

Büyükler kategorisinde gülle atmada Hüseyin Atıcı’ nın 20.30’ luk derecesinin yanında gençler kategorisinde de aynı branşta Murat Gündüz 18.90m (6kg) derecesi ile Türkiye gençler rekorunun yeni sahibi oldu. Bir diğer rekortmen sporcumuz ise 76.47m ile (6kg) çekiç atmada Özkan Baltacıydı.

Atmalarda Mücadele Devam Ediyor

5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Bursa’da devam eden Türkiye Nurullah İvak Atmalar Şampiyonası ve Türkiye Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi Finali tüm heyecanı ile devam ediyor.

Yarışma Sonuçları

Bayanlar Sonuçları İçin Tıklayınız

Erkekler Sonuçları İçin Tıklayınız...

Yayın Tarihi : 5.05.2012 20:41:15
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.