Haber


IAAF Başkanı Diack Başkan Topbaş’ı Ziyaret Etti


IAAF Başkanı Diack Başkan Topbaş’ı Ziyaret Etti

Başkan Topbaş’ı makamında ziyaret eden IAAF Başkanı Lamine Diack, şampiyonanın iyi organize edilmesinden dolayı teşekkür etti. Başkan Topbaş da konuğuna İstanbul’daki spor yatırımlarını ve 2012 Avrupa Spor Başkentliği aktivitelerini anlattı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret etti.

Ziyarette IAAF Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Başkan Topbaş’ın Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer, İBB Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın İstanbul’da yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Dün İstanbul’da Dünya Atletizm müsabakaları başladı ve dün bir de rekor kırıldı. İstanbul’da böyle bir organizasyon yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İstanbullular adına organizasyondan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

IAAF Başkanı Lamine Diack’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Kadir Topbaş, “Ziyarette İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin spor yatırımlarını anlattık ve İstanbul’un 2012 Avrupa Spor Başkenti olduğunu hatırlatarak bu kapsamda yapacağımız aktiviteleri anlattık. İstanbul’da bize verdikleri onurdan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın İstanbul’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Lamine Diack de güzel organizasyondan dolayı Başkan Kadir Topbaş’a ve Türkiye Atletizm Federasyonu’na teşekkür etti. Ziyarette Başkan Topbaş konuğuna Türk el sanatlarıyla dokunmuş bir halı hediye ederken, Lamine Diack de Kadir Topbaş'a IAAF'nın teşekkür plaketini takdim etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ise gerek Dünya Salon Atletizm Şampiyonasına gerekse atletizme verdiği destekler için Sayın Başkan Kadir Topbaş’a ve IAAF Başkanı Lamine Diack’a ayrı ayrı teşekkür etti.

Yayın Tarihi : 10.03.2012 21:02:17
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.