Haber


“IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ” 26-27 KASIM 2015 TARİHLERİNDE ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.


“IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ” 26-27 KASIM 2015 TARİHLERİNDE ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.

• “IAAF ÇOCUK ATLETİZM” projesi Eğitim Semineri, 18 Mart Üniversitesi’nin talebi doğrultusunda 26-27 Kasım 2015 tarihlerin de Çanakkale’de gerçekleştirilecek.
• “IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ” Projesine 2014 yılından itibaren dâhil edilerek uygulanan “Dopingle Mücadele”, “Çocuk Psikolojisi” derslerinin yanı sıra “Eskimeyen Şampiyonlarımız” da kursiyerlerle tanıştırılacak ve söyleşi yaptırılacaktır.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin “IAAF ÇOCUK ATLETİZM” projesi Eğitim Semineri, 18 Mart Üniversitesi’nin talebi doğrultusunda 26-27 Kasım 2015 tarihlerin de Çanakkale’de gerçekleştirilecektir.

2015 yılından itibaren “1 Milyon Süper Çocuk” hedefiyle Atletizm federasyonunca 2014 yılından beri yoğun bir programla uygulanan “IAAF Çocuk Atletizmi” projesi Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Öğretmenlerden sonra Çanakkale 18 Mart Üniversitesinin Beden Eğitimi, Antrenörlük ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin ağırlıklı katılımları ile gerçekleştirilecektir.

Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı ve Çocuk Oyunları Koordinatörü ve eski milli atlet Necdet Ayaz’ın sorumluluğunda gerçekleştirilecek olan projenin seminerini Ege Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve aynı zamanda Eğitim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fehime HASLOFÇA ile Yrd. Doç. Dr. Ercan HASLOFÇA vereceklerdir.

Projeye sonradan dâhil edilen Dopingle Mücadele seminerini Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü GÜNER, Çocuk Psikolojisi dersini ise Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Atletizm Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Perican BAYAR KORUÇ vereceklerdir.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığınca önerilen IAAF tarafından ise takdir görerek uygulanmakta olan “Eskimeyen Şampiyonlarımız” bölümü için programları uygun olan İsmail AKÇAY, Turgut GÜR, Mehmet TÜMKAN, Mehmet AKGÜN, Mehmet AY, Mehmet YURDADÖN, Mehmet TERZİ ve Semra AKSU davet edilmiştir.

Dopingle Mücadele ile Eskimeyen Şampiyonlarımız bölümü 18 Mart Üniversitesi Rektörlüğünün talebi Atletizm Federasyonun da uygun görmesi sonucu Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundaki (BESYO) tüm öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirilecektir.

Yarınlarımızın teminatı olan 7-12 yaş gurubu çocuklarımız için gerçekleştirilen bu projeye katılan kursiyerlere dünyada geçerliliği olan “Sertifika” verilecek, uygulamaya katılan çocuklara ise “Çocuk Sertifikası” , “1 Milyon Süper Çocuk” sloganlı buton rozet ve okullarına bir takım malzeme seti Federasyonumuzca verilecektir.

Yayın Tarihi : 24.11.2015 08:58:14
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.