Haber


IAAF Çocuk Atletizmi Kıdemli Eğitmen Kursu (Güncelleme)


IAAF Çocuk Atletizmi Kıdemli Eğitmen Kursu (Güncelleme)

 Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonuyla yapılan mutabakat antlaşmasına bağlı olarak Türkiye’de ilk defa düzenlenen “IAAF KIDS’ ATHLETICS SENIOR LECTURER COURSE (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ KIDEMLİ EĞİTMEN KURSU)” 22 Haziran 2012 tarihinde yapılmıştır. Eskişehir ve çevre illerden “IAAF Çocuk Atletizmi Kıdemli Eğitmen Kursu”na katılmak için Anadolu Üniversitesi BESYO’ya gelen antrenör adaylarına IAAF CECS Düzey I Eğitmenleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kale ve Uzman Ertay Seyrek tarafından ilgili eğitim verilmiştir.

Federasyon Başkanı Mehmet TERZİ IAAF KIDS kurslarıyla ilgili olarak, “Ulusal Federasyonlar ve bağlı bulundukları Uluslararası Federasyonlar Birlikleriyle bazı proje anlaşmaları yapılıyor. Türkiye Atletizm Federasyonu ve IAAF arasında çocuklara atletizmi tanıtmak, sevdirmek, içerisinde yer almalarını sağlamak ve çocuklarla çalışan atletizm antrenörlerimizi buna yönelik olarak uluslararası geçerliği olan eğitimi almalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış olan IAAF KIDS’ATHLETICS PROJECT’ nin (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ PROJESİ) mutabakat anlaşması gereği bu kursların açılmakta olduğunu belirtmiştir. Eğitim Kurulu Başkanı Mehmet Kale’de Türkiye’de ilk kursun Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi BESYO’da düzenlendiğini, IAAF Çocuk Atletizmi Kıdemli Eğitmen kursuna yakın illeri de kapsayacak şekilde davet edilerek minimum yirmi dört kişi alınabilirken, bu kursa çoğunluğu Eskişehir’den olmak üzere çocuk antrenörü gönüllü otuz dokuz kişi katıldığını, çocuk atletizmi eğitmeni olma yolunda deneyim kazanmak isteyen kursiyerler ve ileriki yaşamında atletizmle uğraşmak isteyen 9-11 yaş arası çocuklar atletizmle dolu zaman geçirerek aynı zamanda takım ruhunu ve dayanışmayı öğrendiklerini söylemiştir.

IAAF KIDS’ATHLETICS projesi kapsamında 2 günlük IAAF Çocuk Atletizmi Kıdemli Eğitmen Kursu’nun ikincisi ise 28-29 Eylül 2012 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Seminer Salonun’da açılacaktır.

Kurs Programı İçin Tıklayınız  

Kursa Katılacak Davetli İsim Listesi İçin Tıklayınız

ÖNEMLİ NOT: Kursa davet edilen katılımcılar, 28 Eylül 2012 tarihine kadar Atletizm Federasyonunun Türkiye İş Bankası Ankara Şubesi TR09 0006 4000 0014 2005 9410 76 no lu hesap numarasına “50 TL” katılım ücretini yatırıp dekontu seminer sırasında kurs yetkilisine vermeleri gerekmektedir.

 

Yayın Tarihi : 30.09.2012 12:27:10
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.