Haber


2023 Avrupa Oyunları Polonya’da düzenlenecek


2023 Avrupa Oyunları Polonya’da düzenlenecek

2023 Avrupa Oyunları Hazırlık Komitesi Başkanı ve EOC Avrupa Olimpiyat Komitesinin Türk Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat, Twitter’da yaptığı paylaşımda 2023 Avrupa Oyunları’nın Polonya’da düzenleneceğini duyurdu.

Üçüncüsü düzenlenecek organizasyon Haziran 2023’te Polonya’nın Krakow şehrinde gerçekleşecek.

Bu hafta, Barış Alevi’nin geleneksel ışıklandırmasıyla Krakow-Malopolska 2023 Avrupa Oyunlarına giden yolda önemli bir dönüm noktası oldu.

Avrupa’nın en iyi sporcularının katılacağı organizasyon 18’i Olimpik olmak üzere 24 spor dalında gerçekleştirilecek. Birçok Olimpik spor dalının yarışmaları Olimpiyat kota müsabakası ve Avrupa Şampiyonası olarak düzenlenecek. Olimpik olmayan spor dallarının programa dahil edilmesi ile yeni ve genç topluluklarının Oyunlara ilgisinin çekilmesi hedeflenecek.

Sürdürülebilirliğe büyük önem veren Oyunlarda yarışmaların tümü Polonya’da halihazırda var olan veya geçici olarak kurulacak tesislerde gerçekleşecek. Ayrıca ulaşım, operasyon, atık yönetimi ve daha birçok alanda karbon emisyonunun en az olmasına önem verilecek.

Avrupa Olimpiyat Hareketi’nin anavatanı Roma’daki tarihi Ara Pacis (“barış sunağı”) – özellikle bunun öncesinde, üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Avrupa Oyunlarının öncesinde yankılandı. “Biz biriz” sloganı altında.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Başkanı Spyros Capralos ile birlikte, Koordinasyon Komisyonu başkanı olarak, Alevi alan ve devam etmek için eve taşıyan, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda liderliğindeki Polonya’dan büyük bir heyeti ağırlamaktan onur duydum. 21 Haziran’da Krakow’daki Açılış Törenine yolculuğu.

Başkan Duda’nın Roma’daki varlığı, Avrupa Oyunları projesine olan bağlılığının bir başka göstergesiydi ve bu proje, sporun kıtamızda barışı ve birliği sağlamadaki gücüne tanıklık ediyor.

Avrupa’da barış hepimizin zihninde ön planda olan bir hedeftir. Küresel COVID salgını ve özellikle Polonya’nın Doğu sınırının hemen ötesindeki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali zemininde geçen bu Oyunlara giden yolculuğun zorlu olduğunu söylemeye gerek yok.

Polonya, savaşın etkisiyle günlük olarak uğraşmak zorunda kaldı. Ülke, anavatanlarından kaçmak zorunda kalan Ukraynalılar olmak üzere iki milyon mülteciyi memnuniyetle karşıladı ve bu durum, Oyunlara ayrılan kaynakların düzene konmasına ve olumlu etkilerin en üst düzeye çıkarılmasına daha da fazla önem verilmesini sağladı.

Kolay olmadı, ancak kısıtlamaların çoğu zaman en iyi yeniliği ateşlediğini biliyoruz. Ve Krakow-Malopolska 2023 takımı sadece dayanıklılık ve kararlılık değil, aynı zamanda büyük bir yaratıcılık da gösterdi.

Birçok yönden, bu Oyunların geleceğe bir bakış sunacağına inanıyorum ve Olimpiyat Oyunlarının sonraki iki ev sahibi olan Paris ve Los Angeles ile tutarlı yeni bir model sunacak.

Bu, Krakow’dan Tatra dağlarına kadar Malopolska bölgesindeki 11 kasaba ve şehre yayılmış etkinliklerle, öncü, bölgesel ev sahipliği konseptiyle başlar. Sorumlu bir yaklaşımı mümkün kıldı, yani sadece Avrupa Oyunları için yeni sahalar inşa edilmedi.

Bunun yerine, Polonya’da daha fazla insanın hayatına daha fazla spor getiren toplum spor tesislerine yapılan yatırımlarla, miras, ihtiyaç duyulan yere odaklanıyor.

Oyunların bağlamı, operasyonel teslimata yönelik yeni bir yaklaşımı da hızlandırdı. Kaynaklar sınırlı, zaman kısa ve geleneksel müşteri grupları ve paydaşlar arasında “tek ekip” yaklaşımını benimsedik. Herkes Oyunlar organizasyonunu desteklemek için elinden geleni yapıyor.

Oyunların görüntülerini ve hikayelerini küresel bir izleyici kitlesiyle paylaşmada önemli bir rol oynayacak olan ATOS ve Avrupa Yayın Birliği dahil olmak üzere önemli ortaklardan güncellemeler aldığımız son Koordinasyon Komisyonu ziyaretimizin odak noktası buydu.

Hazırlıkların son aşamasına girerken, kritik alanlarda güçlü ilerlemeler kaydediliyor. Örneğin, 8.000 yerel vatandaş gönüllü olarak işe alındı.

Polonya iş dünyası da projeye büyük bir ilgi gösteriyor. Polonya’nın ulusal havayolu şirketi LOT, uçak filosunu destek olarak markaladı ve bu hafta enerji şirketi Orlen’in Oyunların genel sponsoru olduğunu duyurdu.

Yayın Tarihi : 9.04.2023 00:00:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.