Haber


“İlk Hedef Akdeniz Oyunları Olmalı”


“İlk Hedef Akdeniz Oyunları Olmalı”

akd
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen “17. Akdeniz Oyunları Hazırlık Toplantısı”, Ankara’da yapıldı.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Müsteşar Basri Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, TMOK Genel Sekreteri, Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu ile 32 spor dalının Federasyon Başkanları ve Yöneticileri katıldılar.

Atletizm Federasyonu’nu temsilen Başkan Mehmet Terzi, Genel Sekreter Nihat Doker, Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or katıldı.

Bakan Suat Kılıç, “Akdeniz Oyunlarının ülkemizde yapılması nedeniyle önem arz ettiğini, 2020 İstanbul Olimpiyat adaylığımız içinde önemli virajlardan biri” dedi. Mersin’de 52 tesisin hazırlandığı, bunun 14’ünün müsabakalarda, 16’sının antrenmanlarda, 3’ünün geçici, birinin ise açılış ve kapanışta kullanılacağını söyleyen Bakan Kılıç, toplantıda Mersin’e yapılan yatırım bedelinin yaklaşık 600 milyon TL’yi bulduğunu belirtti.

Sporcuları ve antrenörleri ilgilendiren en önemli haberi ise, Akdeniz Oyunları için özel bir ödül yönetmeliği hazırladıklarını belirten Bakan Kılıç, oyunlarda altın madalya kazanan sporculara Avrupa Şampiyonalarındaki gibi 500’er cumhuriyet altını vereceklerini, önemli spor tesislerine de başarılı olan sporcuların isimlerinin verileceğini ifade etti.

akkd

Baykan: Akdeniz Oyunları ülkemiz için büyük bir sınav

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise “ 17. Akdeniz Oyunları ülkemiz için büyük bir sınav. Bu sınavda hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Mersin’deki oyunlarda siz federasyon başkanlarımıza büyük işler düşüyor. Akdeniz Oyunları’nın biz tüm branşların kategori kategori rakip analizini yapıyoruz. Bu konuda gerekli her türlü bilgi bizde mevcut. Tesisleşme kalitemiz her geçen gün artıyor. Bunu herkese gösterdik. Sıra başarılı sonuçları almaya geldi” dedi.

Toplantıda konuşan Federasyon Başkanımız Mehmet Terzi de; Atletizm’de 5+5+5 toplamda 15 madalya hedeflediklerini ancak bu sayının artabileceğini ümit ettiğini, 46 branşta yaklaşık 100 dolayında sporcuyla katılacaklarını söyledi.

17. Akdeniz Oyunları’na 24 ülkeden 3500 dolayında sporcu katılması bekleniyor. Oyunlarda toplamda 1029 madalya dağıtılacak.

Yayın Tarihi : 13.02.2013 08:59:28
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.