Haber


İNGİLİZ CİRİT ANTRENÖRÜ TROWER BUGÜN GELİYOR


İNGİLİZ CİRİT ANTRENÖRÜ TROWER BUGÜN GELİYOR

İNGİLİZ CİRİT ANTRENÖRÜ TROWER BUGÜN GELİYOR

Eski dünya rekortmeni Steve Backley'in antrenörü John Trower, 23 yaş altında Türkiye rekortmeni ve Avrupa şampiyonu milli ciritçi Fatih Avan'a danışmanlık yapmak üzere bugün Türkiye'ye geliyor.

Atletizm Federasyonu Atmalar Koordinatörü Tuncay İskender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun, Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 23 yaş altında Türkiye rekoru kırarak şampiyon olan milli ciritçi Fatih Avan'a, eski dünya rekortmeni Steve Backley'in antrenörü John Trower'ı danışman tuttuğunu hatırlattı.

Geçen ay Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda 80.19 metreyle kendine ait Türkiye rekorunu geliştiren Avan'ı, bu yaz yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'na ve 2012 Londra Olimpiyatları'na daha iddialı yetiştirmek için Trower ile anlaştıklarını belirten İskender, ''2009 Akdeniz Oyunları şampiyonu milli ciritçimiz, çalışmalarına, antrenörü Metin Altıntaş'ın yanı sıra Trower ile hız verecek. Dünya şampiyonası için hedefimiz final yarışabilmek. Sporcumuzun yaşı henüz genç. Dünya şampiyonasından sonraki hedefimiz Londra-2012. Gelecekle ilgili sağlam temeller atmak açısından tecrübeli olan insanlardan profesyonel danışmanlık hizmeti alıyoruz'' dedi.

Yetiştirdiği sporcuların kariyerinde toplam 6 olimpiyat madalyası bulunan Trower, bu akşam Ankara'ya gelecek. İngiliz danışman, 4 gün boyunca Naili Moran Atletizm Sahası'nda Fatih Avan'ın yanı sıra, Türk antrenörlere deneyimlerini aktaracak.(aa)

Yayın Tarihi : 21.04.2011 14:03:10
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.