Haber


İşbankası 45. İstanbul Maratonu Basın Toplantısı Yapıldı


İşbankası 45. İstanbul Maratonu Basın Toplantısı Yapıldı

Türkiye İş Bankası’nın sponsorluğunda koşulacak olan Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde, “100 Yılın Koşusu” başlığı ve 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nun tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, sırasıyla; Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, 45. İstanbul Maratonu sponsoru Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, bu koşuda birçok farklı heyecanı yaşadıklarını vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin 100. yılına koşarak tanıklık ediyor olmamız çok önemli. Pandemi dahil 45 kere ertelenmeden yapılan başka bir etkinlik daha dünyada bulunmuyor. Bunu başaran bir ekibin içinde yer almak beni gururlandırıyor. Bütün İstanbul halkı, bu heyecanın ve gururun bir parçası olacak” diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti, “1976 yılında başlayıp, çeşitli sponsorlarla devam eden bu organizasyon, şimdi İş Bankası’nın desteğiyle devam edecek” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran,  ’’yüzyılın  koşusu’’ temasıyla koşulacak olan İstanbul maratonuna sponsor olmaktan ve bankanın adını vermekten büyük mutluluk ve gurur duyduğunu vurguladı.

Maratonun insanlığın en eski yarışlarından birisi olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,İstanbul Maratonu’na, Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle 1924’te kurulan Türkiye İş Bankası’nın sponsor olmasının önemine dikkat çeken İmamoğlu, “İki kurumun bir araya gelmesinden ve böylesi bir maratonu, birlikte 100’ncü yılda başarmamızdan büyük bir kıvanç duymaktayım.

Yayın Tarihi : 25.10.2023 21:28:00
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.