Haber


İstanbul Hakemleri Dünya Şampiyonası’na Hazırlanıyor


İstanbul Hakemleri Dünya Şampiyonası’na Hazırlanıyor

Atletlerimiz Dünya Salon Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürürken, Şampiyona’ya evsahipliği yapacak olan İstanbul’da hakemlerimiz de eğitim çalışmalarına hız verdi.

9-11 Mart 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya Salon Şampiyonası öncesinde, yabancı eğitimcilerin de katılımıyla bir dizi hakem semineri planlandı. 27-29 Ocak 2012 günleri Dünya Salon Şampiyonası programıyla yapılacak Türkiye Salon Şampiyonası’nda IAAF Teknik Kurul Başkanı Jorge Salcedo da hazır bulunacak ve yarışmalarda görevlendirilmiş hakemlere seminer verecek. Mart ayına kadar hakemlerimiz, üç farklı seminere katılmış ve üç önemli yarışmada birlikte görev yapmış olacaklar.

Özel eğitim programı çerçevesinde, İstanbul’da 23 Ekim 2011 günü yapılan yılsonu seminerinde, değişen yarışma kurallarının yanı sıra Dünya Salon Şampiyonası’na ilişkin konular da işlendi.

Seminer, Federasyonumuzun Dışilişkiler Koordinatörü ve Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın Genel Koordinatörü Can Korkmazoğlu tarafından verildi. Korkmazoğlu katılımcılara, Ataköy’de inşaatı devam eden atletizm salonunun tamamlanmasından sonra yapılacak deneme yarışmalarına ilişkin bilgiler de aktardı.

Seminer sonunda atletizmin duayenlerinden, Federasyonumuzun Masterler Kurulu Başkanı Selahattin Yıldız bir konuşma yaparak, hakemlere önerilerde bulundu.

Yaklaşık dört saat süren seminere çeşitli kategorilerde ikiyüze yakın hakem katıldı.

Seminerde İşlenen Konulardan Biri Olan “IAAF Yarışma Kurallarındaki Değişiklikler” Sunumunu İndirmek İçin Tıklayınız…

Not: IAAF Yarışma Kurallarında yapılan değişiklikler 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren uygulanacak olup, Aralık ayında IAAF tarafından yeni Kural Kitabının basımından sonra Federasyonumuz tarafından ayrıca yayınlanacaktır.

Yayın Tarihi : 24.10.2011 07:42:10
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.