Haber


İstanbul’a Yıldız Yağmuru


İstanbul’a Yıldız Yağmuru

Dünya atletizminin tanınmış isimleri 11 Haziran Cumartesi günü İstanbul Enka Sadi Gülçelik Spor Sitesi’nde “EAA Permit” 66. Cezmi Or Kupası için piste çıkıyorlar.

 

1946 yılından bu yana aralıksız yapılan ve dünyanın en köklü atletizm yarışmalarından olan Cezmi Or Kupası, 11 Haziran 2011 Cumartesi günü 66. yılını kutlayacak. 28 ülkeden 136 atletin mücadele edeceği yarışmalarda dereceye girecekleri toplam 120.000 TL’yi bulan nakit ödüller bekliyor.

 

Ülkemizin, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) onayına sahip tek pist yarışması Cezmi Or Kupası, uluslararası arenada madalyalara ulaşmış birçok ünlü atleti İstanbul’da bir araya getirecek. Enka Sadi Gülçelik Spor Sitesi 11 Haziran’da, aralarında son Dünya salon şampiyonu İngiliz sprinter Dwain Chambers, Avrupa salon şampiyonu gülleci Rus Anna Avdeeva, geçtiğimiz hafta sonu Avrupa 10000m Kupası’nın kazanan Portekizli mesafeci Yousef El Kalai ve Dünya salon üçüncüsü 400 metreci Bulgar Vania Stambolova’nın da yer aldığı çok sayıda yıldız atleti ağırlayacak.

 

Henüz 24 yaşında iken yaşama veda eden rekortmen sprinterimiz Cezmi Or’un anısına düzenlenen geleneksel yarışmalar, 18-19 Haziran günleri İzmir’de düzenlenecek Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig yarışmaları öncesinde milli atletlerimiz için önemli bir sınav olacak. Yarışma programındaki 14 branşta en iyi atletlerimiz, güçlü rakipleriyle mücadele edecekler.

 

 

 

Yarışma Programı İçin Tıklayınız…

Bayanlar Katılım Listesi İçin Tıklayınız…

Erkekler Katılım Listesi İçin Tıklayınız…

Ödül Tablosu İçin Tıklayınız…

Yayın Tarihi : 9.06.2011 07:27:31
Sponsorlarımız
Bağlı Olduğumuz Kuruluşlar


Türkiyedeki en popüler spor dallarından biri olan atletizmde 2023 itibariyle yaklaşık 7 bin 400 kulüp, 341 bin lisanslı sporcu bulunmaktadır. TAF takviminde dokuz ayrı lig yarışması ve onlarca yurt dışı teması olmak üzere her yıl 200 den fazla faaliyet gerçekleştirilmektedir.



Arşiv




Bağlantılar
Tüm yayın hakları Türkiye Atletizm Federasyonu'na aittir.